Kanser tedavisinde umut vaat eden haber Moderna'dan geldi

Kanser hastalarının umutla beklediği haber ABD'den geldi. Koronavirüse karşı aşı üreten Moderna, kanser aşısı için umut vadaden sonuçlar paylaştı.

Kanser tedavisinde umut vaat eden haber Moderna'dan geldi

ABD merkezli Moderna şirketi, kanser aşısı için bir takım sonuçlar paylaştı. Şirket, geliştirilen aşının cilt kanserine sebep olan melanoma karşı etkili sonuçlar ortaya çıkardığını duyurdu.

AŞI İLE KEYTRUDA'NIN GELİŞTİRDİĞİ İLAÇ ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR
New York Post'ta yer alan habere göre; bilim ve teknoloji şirketi olan Merck’in geliştirdiği Keytruda isimli ilaç ile aşının birlikte kullanılması durumunda ölüm ya da hastalığın yeniden ortaya çıkma riskinde düşüş yaşanıyor.
Yapılan açıklamada riskin sadece Keytruda kullanılması durumuna oranla yüzde 44 oranında azaldığı bilgisine yer verildi.

YAN ETKİ RİSKİ DE BULUNUYOR
Üçüncü ve dördüncü evredeki 157 cilt kanseri hastasını inceleyen bilim insanları, yan etki riskini yüzde 14.4 olarak belirledi.

TEDAVİDE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI
Moderna adına açıklamalarda bulunan şirketin tıbbi gelişmelerden sorumlu genel müdür yardımcısı Paul Burton, "Araştırma sonuçları kanserin tedavisinde yeni bir bakış açısı sağlayacak" dedi.

ŞAHİN ÇİFTİ TARİH VERDİ
Öte yandan BioNTech şirketinde de çalışmalar hız kazanmış durumda. Türk asıllı bilim insanları; Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci de kanser aşısı için yoğun mesai harcadıklarını açıklamıştı.
Türeci, Pfizer/BioNTech aşı başarısının 'kanser çalışmalarını hızlandırdığını' aktararak BioNTech’in pandemi sırasında mRNA aşılarını daha hızlı üretmeyi öğrendiğini söyledi.

Kanser tedavisinde umut vaat eden haber Moderna'dan geldi - Resim : 1

İkiliye göre, Kanser aşılarının önündeki en büyük engel, tümörleri oluşturan kanser hücrelerinin çok çeşitli proteinlere sahip olması. Bu da kanser hücrelerini hedef alan ve sağlıklı dokuları koruyan bir Aşı yapmayı oldukça zorlaştırıyor.

BioNTech’in şu anda klinik denemelerinde olan birden fazla Kanser Aşısı bulunuyor.

Hablemitoğlu cinayetinin faili Türkiye'ye iade ediliyor Akşener İmamoğlu'na desteğe gitti Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası! Türkmen gazı için üçlü görüşme!