Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından depremzedeler için toplanan yardımları istifleyen şahıslar ekiplere saldırdı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından tüm Türkiye'den yardımlar yağarken Gaziantep’te toplanan yardım malzemelerinin bir depoya istiflendiğinin ortaya çıktığı görüntüler akıllara durgunluk verdi. Birçok yardım malzemesine el koyan grup ile olay yerine gelen ekipler arasında gerginlik yaşandı. Yardımları depoya sakladıkları tespit edilen kişiler ‘Seni gömerim burada’ gibi sözlerle ekiplere saldırdı! İşte sosyal medyada büyük tepki çeken o görüntüler...

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremzedelere gelen yardım malzemelerini fabrikanın deposuna koyan bir grup şahıs 'yok artık' dedirtti. Su, bebek bezi, ıslak mendil, kefen gibi yardım malzemelerinden oluşan malları depoya sakladıkları tespit edilen kişilerin utanmadan bir de üste çıkmaya kalkmaları ise büyük tepki çekti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından depremzedeler için toplanan yardımları istifleyen şahıslar ekiplere saldırdı! - Resim : 1
"15-20 TON KEFEN VAR"
Sosyal medyada yayınlanan depoya baskın anlarında çekilen görüntülerde malların nasıl istiflendiği gözler önüne serilirken görüntüleri çeken kişinin anlattıkları ise dikkat çekti. Görüntülerde depodaki malları anlatan bir kişi “Şu an bir depoya baskına geldik. Gördüğünüz gibi bebek bezleri, ıslak mendiller, sular, kefenler buraya istiflenmiş. Şu an depoyu boşaltıyoruz. 15 – 20 ton kefen var. Biz bu kefenleri Elbistan’a göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından depremzedeler için toplanan yardımları istifleyen şahıslar ekiplere saldırdı! - Resim : 2

İhbar alan polis depoya baskın yaptı, stokçular ise ‘biz dağıtıyoruz’ diyerek kendini savunsa da ekipler tüm yardım malzemelerine el koydu. Depoya istiflenen tonlarca yardım malzemesi tırlara yüklenip ihtiyaç sahiplerine gönderilirken olay yerinde bir anda tansiyon da yükseldi ve kavga çıktı.
Olay yerinde bulunan ve yardım malzemelerini istiflediği anlaşılan bazı kişiler görevlilere ‘Kimsin sen!’ diye çıkışınca gerginlik çıktı. Gerginlik sırasında görevli personel ile malları istifleyen kişiler arasında kavga çıktı.

deprem Gaziantep Kahramanmaraş
Son dakika! Bir müteahhit daha yurt dışına tekneyle kaçmaya çalışırken yakalandı! Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar bağış yapıldı? Merkez Bankası'nın "Türkiye Tek Yürek" isimli kampanyaya 30 milyar TL bağışladı Kaçak kat değil kaçak bina!