Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 968'e yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 968'e yükseldiği açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 968'e yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Hatay'da açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde şimdiye kadar 45 bin 968 kişinin hayatını kaybettiğini bildiren Bakan Soylu, "Allah rahmet eylesin, bunların içerisinde 4 bin 267 kişi Suriyeli kardeşlerimiz" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklamaları şöyle;

"Bugüne kadar gerek enkazlarda gerek hastanelerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ise 45 bin 968. Allah rahmet eylesin. 4 bin 267 Suriyeli kardeşlerimiz var bunların içerisinde. Bunların 44 bin 235'i şu anda nüfus artı göçe tescil edildi. Yani Suriyeli kardeşimizin tescilini göç yapıyor, diğerlerini nüfus yapıyor. Burada hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın tek tek, defin, kimliklendirme dahil, aynı zamanda savcılık raporları, eğer kırsalda hayatını kaybedip defnedilmişse muhtarlık, jandarma ile kayıtları gerçekleştirmektedir. Ne rakam varsa burada paylaşıyoruz. Burada her biri kendisi hukukun parçasıdır. Onun için burada tek tek bunların üzerinde bütün arkadaşlarımız gerek nüfus, gerek savcılıktan, kriminalden ek görevlendirilmeler yapıldı. Bazen birkaç kez fethi kabir yapılmaktadır."
Ümit Özdağ Muharrem İnce ittifakı dağıldı Fatih Portakal'dan 6'lı masaya: Siz bizleri uyuttunuz mu? Oda TV iddia etti! Ümit Özdağ yalanladı '6 Mart'ta adayı açıklıyoruz'