Son dakika! Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 40 bine dayandı

Son dakika! 6 Şubat'ta Kahramanmraş'ta meydana gelen depremler sonucu binlerce yapı enkaza dönerken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar can kaybının 39 bin 672'ye yükseldiğini açıkladı.

Son dakika! Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 40 bine dayandı

Türkiye 12 gündür Kahramanmaraş merkezli depremde yaşadığı kayıplara ağlarken can kaybı da artmaya devam ediyor.

Son dakika! Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 40 bine dayandı - Resim : 1

İçişleri Bakanı Soylu, son vefat rakamlarını"Kahramanmaraş merkezli depremlerde Şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızı kaybettik." sözleriyle açıkladı.

Son dakika! Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 40 bine dayandı - Resim : 2

4 BİN 734 ARTIÇI MEYDANA GELDİ
AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından toplam 4 bin 734 artçı meydana geldiği belirtilerek, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda toplam 264 bin 389 personel ile 12 bin 600 araç ve iş makinesinin görev yaptığı kaydedildi.

Son dakika! Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 40 bine dayandı - Resim : 3

CAN KAYBI YÜKSELİYOR
Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 39 bin 672 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Son dakika! Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 40 bine dayandı - Resim : 4

HAVA KÖPRÜSÜ KURULDU
Bölgeye, personel ve malzeme sevkiyatı için hava köprüsü kurulduğu bilgisine de yer verildi. Açıklamada Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü´ne bağlı 121 helikopter ve 78 uçağın görev yaptığı ve bugüne toplam 7 bin 940 sorti gerçekleştirildiği ifade edildi.

deprem Kahramanmaraş
Mehmetçikten duygulandıran sürpriz MEB afetzede öğrencilerle ilgili kararını açıkladı Fuat Oktay depremlerle ilgili konuştu Son dakika: Hatay'da 278. saatte bir mucize daha