Ahmet Ercan: Kurtarılmayı bekleyen en az 100-120 kişi var | VİDEO

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, enkaz kaldırma çalışmalarına erken başlandığını belirterek, "Göçük altında kurtarılmayı bekleyen şu an benim beklediğim en az 100-120 diri kişi var. Karın erimesi sonucu oluşan suyla hayatta kalmış olabilirler" dedi. Çalışmaların büyük titizlikle yürütülmesi gerektiğini kaydeden Ercan, deprem sonrası çalışmalar hakkında kritik uyarılarda bulundu.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depreme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Haberlercom'a konuşan Ercan, deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Ercan şunları kaydetti:
"BÜYÜK BİR HATA"
"Ortalıkta ölü kokusu yayılmaya başladığı için veya bir an önce inşaata başlamak istedikeri için göçütü kaldırma olaylarına başladıklarını duyuyorum. Bu çok büyük bir hata.

"KAR SULARIYLA HAYATTA KALMIŞ OLABİLİRLER"
Göçük altında şu an benim beklediğim 100-120 tane kurtarılmayı bekleyen diri kişi var. Karın erimesi sonucu oluşan suyla hayatta kalmış olabilirler. Dolayısıyla çıkanların bir çoğu susuzuz demiyor.

"EN AZ BİR HAFTA DAHA BEKLEMELERİ GEREKİYORDU"
Bana göre gerekli değil ama şu anda enkaz kaldırma işlemlerini ille de yapılacaksa bir arkeoloji titizliği içinde yapılması gerekir. Bence en az bir hafta daha beklemeleri gerekir.

"BULUNAN BEDENLERİN SICAKLIĞI ÖLÇÜLMELİ"
Bir bedenle karşılaştıkları zaman bir sağlıkçı bulunması gerekiyor. Bulunan beden kımılmamıyorsa bile hemen sıcaklığını ölçmeleri gerekiyor.

"YAĞ HÜCLERİ ERİDİĞİ İÇİN HAREKET EDEMİYOR OLABİLİRLER"
Bağırmaktan sesi kısılmış olabilir, yağları ve kasları erimiş olduğundan hareket edemiyor olabilirler."