Kadro kapsamı genişletiliyor: Taşeronlar, öğretmenler, uzman askerler, gazi ve şehit yakınları... Sevindirici haber Cumhur İttifakı'ndan!

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine olanak sağlayacak olan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Birçok kurumda çalışan yüz binlerce sözleşmeli personeli ilgilendiren kadro süreci, bu yasanın yürürlüğe girmesi ile resmen hayata geçerken kapsam dışı kalan 140 bin personele de kadro yolu açıldı. Başta taşeronlar olmak üzere öğretmenler, uzman askerler, gazi ve şehit yakınlarını ilgilendiren o sevindirici haber Cumhur İttifakı'ndan geldi...

Kadro kapsamı genişletiliyor: Taşeronlar, öğretmenler, uzman askerler, gazi ve şehit yakınları... Sevindirici haber Cumhur İttifakı'ndan!

Sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından kapsam dışı kalan 140 bin personele daha kadro yolu açıldı. Cumhur İttifakı'ndan başta taşeronlar olmak üzere ücretli öğretmenler, uzman askerler, gazi ve şehit yakınlarını ilgilendiren yeni bir düzenleme sinyali geldi. Söz konusu kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması bekleniyor.

Kadro kapsamı genişletiliyor: Taşeronlar, öğretmenler, uzman askerler, gazi ve şehit yakınları... Sevindirici haber Cumhur İttifakı'ndan! - Resim : 1

Sözleşmeli personellere kadro verilmesine dair yasa yürürlüğe girdi ve 485 bin sözleşmeli personele kadro verildi. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla 30 gün içerisinde başvurularını yapanlar kadroya geçebilecekken heyecanla bekleyen fakat, söz konusu düzenleme kapsamının dışında kalan on binlerce personel için de yeni bir çalışma başlatıldı. Atılan yeni adımla 140 bin kişiye daha kadro yolu gözüktü.

KADRO KAPSAMINA KİMLER ALINACAK?
Kadroya alınacak olan 140 bin kişinin içerisinde taşeronlar, ücretli öğretmenler, uzman askerler, gazi ve şehit yakınları ve belediyelerde çalışan 4A'lı sözleşmeli işçiler yer alıyor. Ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlerin de şartlarının yeniden belirleneceği düzenlemede uzman çavuşlar, gaziler ve şehit yakınları da unutulmadı. Yapılacak düzenleme ile belirlenen şartlara uygun olanlar kadroya geçebilecek.

Kadro kapsamı genişletiliyor: Taşeronlar, öğretmenler, uzman askerler, gazi ve şehit yakınları... Sevindirici haber Cumhur İttifakı'ndan! - Resim : 2

"ÖZLÜK HAKLARINI ALACAKLAR"
ATV'nin haberine göre Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar şu açıklamalarda bulundu: "200 bin uzman çavuş kapsam dışında kaldı ama yeni çalışma ile onlar da özlük haklarını almış olacak."
Ağırlıklı olarak MHP'den gelen önerilerin yer alacağı çalışma, bakanlıkların da görüşüne başvurularak son şeklini alacak.

Kadro kapsamı genişletiliyor: Taşeronlar, öğretmenler, uzman askerler, gazi ve şehit yakınları... Sevindirici haber Cumhur İttifakı'ndan! - Resim : 3

"KALICI OLARAK ÇÖZÜLMELİDİR"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de geçen günlerde, "Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir" demişti.

Ankara merkezli 5 şehirde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu Altılı masadan ortak açıklama Buket Aydın'dan 6'lı masaya dair kritik değerlendirmeler