3 günlük kan stoku kaldı! Kerem Kınık kan verirken video paylaştı

Depremler sonrası Kızılay'ın Ahbap'a çadır satışıyla başlayan tepkiler kan bağışını da etkilemiş, Kızılay'ın kan satışı iddiaları gündeme gelmişti. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, iddiaları yalanlasa da gelinen son noktada kan stokları kırmızı alarm vermeye başladı. Kınık, kan bağışı yaparak vatandaşları kan vermeye davet etti. Ayrıca uzmanlar tedavisi devam eden başta birçok ciddi hastalığın tedavisinin devam edebilmesi için kan bağışının önemine dikkat çekti.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne çadır satışı tepkiyle karşılanmış, vatandaşlar Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın görevine son verilmesini istemişti.

KIZILAY KANLARI PARAYLA SATIYOR İDDİASI
Kızılay'ın kan bağışlarını parayla sattığı iddiaları da gündemi uzun bir süre meşgul ederken Kerem Kınık, "Hizmet maliyetini SGK ödemektedir. Parayla kan kesinlikle satılamaz, bu kanuna aykırıdır. Kan ticaret konusu yapılamaz." demişti.

"3 GÜNLÜK KAN STOKUMUZ VAR"
Bu gelişmelerin ardından Kızılay'da kan stoklarının azaldığı duyuruldu. Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, ulusal kan stokunun asgari seviyenin altına düştüğünü belirterek, "Büyük bir deprem yaşadık. 2 aylık bir kesinti oldu. Bugün sabaha 20 bin 600 ünite kanla başladık. Yani 3 günlük kan stokumuz var diyebiliriz" dedi.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI YAPTI
Kızılay, vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ederken Kızılay Başkanı Kerem Kınık da kan bağışı yaptığı anlara ilişkin bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Kınık paylaşımına, "Kan hayat demektir, şifa bekleyen hastalarımız için düzenli kan bağışı yapalım" ifadelerini kullandı.

Partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu Kızılay: 3 günlük kan stokumuz var Kan stokları ameliyatları nasıl etkileyecek? 1.6 milyon depremzede adresini taşımadı