Jandarmanın kullanacağı ilk yerli ve milli zırhlı SUV aracı TEKNOFEST İzmir'de sergilendi

BMC tarafından üretilen ve Jandarmanın kullanımına sunulacak olan Türkiye'nin ilk yerli ve milli doğuştan zırhlı SUV aracı TULGA, TEKNOFEST İzmir'de sergilendi. Güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda geliştirilen ve üretimine başlanan ilk araçlarla yürütülecek testlerin ardından seri üretime geçilecek. İşte ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV araca dair detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda İçişleri Bakanlığı bünyesinde iç güvenlik görevlerinde kullanılmak üzere tasarlanan Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV aracı TULGA, TEKNOFEST İzmir'de sergilendi.

Jandarmanın kullanacağı ilk yerli ve milli zırhlı SUV aracı TEKNOFEST İzmir'de sergilendi - Resim : 1

Türkiye'nin ticari ve askeri kara aracı üreticisi BMC, İzmir Çiğli Havaalanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST İzmir'de yerini aldı.

Jandarmanın kullanacağı ilk yerli ve milli zırhlı SUV aracı TEKNOFEST İzmir'de sergilendi - Resim : 2

BİR SÜREDİR ÜZERİNDE ÇALIŞILIYORDU

BMC tarafından üretilen ve Jandarmanın kullanımına sunulacak Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV aracı TULGA, festivalde ortaya çıktı. Şirket bir süredir üzerinde çalıştığı TULGA'nın prototipini, TEKNOFEST İzmir'de jandarma giydirmesiyle sergiledi.

Jandarmanın kullanacağı ilk yerli ve milli zırhlı SUV aracı TEKNOFEST İzmir'de sergilendi - Resim : 3

Seri üretimine bu yıl başlanması hedeflenen, güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda geliştirilen ve üretimine başlanan ilk araçlarla yürütülecek testlerin ardından BMC, zırhlı SUV aracı TULGA TEKNOFEST İzmir'de yerini aldı.

Jandarmanın kullanacağı ilk yerli ve milli zırhlı SUV aracı TEKNOFEST İzmir'de sergilendi - Resim : 4

GÜVENLİK VE KONFOR BİR ARADA

TULGA, sahip olduğu üstün manevra kabiliyeti ve balistik koruma seviyesi sayesinde güvenlik ve konforu bir arada sunuyor.

Jandarmanın kullanacağı ilk yerli ve milli zırhlı SUV aracı TEKNOFEST İzmir'de sergilendi - Resim : 5

Araç, sahip olduğu gelişmiş zırhı ve balistik hücumlara karşı dayanıklı yapısı ile 5 kişilik taşıma kapasitesi ve yaklaşık 8 ton ağırlığa sahip bulunuyor.

Jandarmanın kullanacağı ilk yerli ve milli zırhlı SUV aracı TEKNOFEST İzmir'de sergilendi - Resim : 6

TULGA SUV, 4 silindirli dizel motordan aldığı 250 beygir güçle saatte 130 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Jandarmanın kullanacağı ilk yerli ve milli zırhlı SUV aracı TEKNOFEST İzmir'de sergilendi - Resim : 7

TULGA SUV, disk frenler ve bağımsız çift salıncaklı ön-arka süspansiyonu sayesinde en zorlu arazi koşullarında bile görevini başarıyla yerine getiriyor.

Jandarmanın kullanacağı ilk yerli ve milli zırhlı SUV aracı TEKNOFEST İzmir'de sergilendi - Resim : 8

İzmir
Cumhurbaşkanı, Edinburgh Dükü Prens Edward'ı kabul etti Erdoğan Bahçeli ile görüştü İzmir'de TEKNOFEST coşkusu Eris varyantı paniğe sebep oldu! Pandemi günleri geri mi geliyor? Toplu aşlama yapılacak mı?