Jandarma'dan "Tayfun Kahraman" iddialarına yanıt: "Tamamen asılsız"

Jandarma Genel Komutanlığı Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman'ın rutin kontrolü için hastaneye giderken kolluk kuvvetlerinin kötü muamelesine maruz kaldığı iddialarını yalanladı. Açıklamada "Bahse konu haber ile ilgili olarak ortaya konulan gerçek dışı iddialar kamuoyunu yanıltmaya ve Jandarma Genel Komutanlığının itibarını olumsuz etkilemeye yöneliktir." denildi.

Jandarma'dan "Tayfun Kahraman" iddialarına yanıt: "Tamamen asılsız"
  • Gezi davası hükümlüsü Tayfun Kahraman'ın MS hastalığı nedeniyle rutin sağlık kontrolüne götürülürken 6.5 saat boyunca sıkı şekilde takılan kelepçe ile bekletildiği ve kötü muameleye maruz kaldığı yönündeki iddialarla ilgili Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı.
  • Bazı internet haber sitelerinde yer alan "Tayfun Kahraman'a hastanede kötü muamele" iddialarına ilişkin basın açıklaması yapan Jandarma Genel Komutanlığı, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirerek mevzuata uygun davranıldığını bildirdi. 

Jandarma'dan "Tayfun Kahraman" iddialarına yanıt: "Tamamen asılsız" - Resim : 1

"TÜM SEVKLER UYGUN YAPILDI"

  • Kamuoyuna doğru bilgi verilmediği belirtilen Jandarma'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Tüm sevk ve tedavi işlemleri yürürlükteki kanun, yönetmelik ve yönergelere uygun olarak yapılmıştır.

İDDİALARA YALANLAMA

  • Muayene ve sevk faaliyet süresince adı geçen hükümlünün kelepçesinin sıkılması ve tehdit edilmesi gibi bir olay yaşanmadığı gibi şahısla ilgili herhangi bir darp raporu da bulunmamaktadır.

"JANDARMA'NIN İTİBARI HEDEF ALINDI"

  • Bahse konu haber ile ilgili olarak ortaya konulan gerçek dışı iddialar kamuoyunu yanıltmaya ve Jandarma Genel Komutanlığının itibarını olumsuz etkilemeye yöneliktir."
  • İddiaların asılsız ve maksatlı olduğu belirtilerek, bu tür paylaşımlar yapanlar hakkında adli sürecin başlatılacağı bildirildi.

Jandarma'dan "Tayfun Kahraman" iddialarına yanıt: "Tamamen asılsız" - Resim : 2

Türkiye-Slovenya arasında anlaşma "Askerlik namus borcudur" Gaziantep'te pankart krizi Ekrem İmamoğlu'ndan Ali Erbaş'a: Allah onu ıslah etsin