İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile 6090 Yetime Destek

2023-2024 eğitim yılında 2404 okul ile 6090 yetime sponsor olundu. İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen proje.

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile 6090 Yetime Destek

2023-2024 eğitim öğretim yılında İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile toplam 6 bin 90 yetim, Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın desteğiyle sponsor oldu.

Proje Hakkında

2012-2013 eğitim döneminden beri süregelen bu projeye her yıl 1 milyondan fazla öğrenci katılmakta. Geçen yıl imzalanan protokolle proje 5 yıl daha uzatıldı. Öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren yardımsever bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor.

Hedef ve Uygulama

Proje, Türkiye ve yurt dışında anne-babasını kaybetmiş çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması hedefiyle yürütülüyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler, gönüllü olarak projeye katılabiliyor.

Yetim Sayıları ve Destek

İHH, 43 ülkede toplamda 134 bin 521 yetimi düzenli olarak desteklemekte, Türkiye'de ise 80 ilde 12 bin 396 yetim sponsor olundu.

Projeye Katılım

Destek olmak isteyen öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvurabilir. Sponsorluk için Yetim Sponsorluk Formu, İHH'nın web sitesinden ya da elden teslim edilebiliyor. Ayrıca, Yetim Özet Bilgi Formu da sınıflara ulaştırılarak detaylı bilgilere buradan erişim sağlanabilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının yürüttüğü...

Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının yürüttüğü "İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi" kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam 2 bin 404 okul ile 6 bin 90 yetime sponsor olundu.

Kaynak: AA

Fethiye'de Yaşlı Turistler Yamaç Paraşütü Deneyimledi Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Saldırı MCM Black Sea Eğitimi Bulgaristan'da Gerçekleşti Trafik Kazasıyla Yarım Kalan Hayaller