İYİ Parti ve CHP'den başörtüsü önergesi: Kritik ibare değiştirildi

Ülkemizde siyasetin ana gündem maddelerinden biri de şüphesiz başörtüsü meselesi. Meclis'te başörtüsüne anayasal güvence getiren teklif için mesai devam ediyor. Anayasa Komisyonu'nda düzenlemenin müzakereleri sürdürülüyor. Bu kapsamda İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi de ortak bir önergede bulundu. Önergede kritik bir ibare değiştirildi.

İYİ Parti ve CHP'den başörtüsü önergesi: Kritik ibare değiştirildi

Ülkemizde siyasetin ana gündem maddelerinden biri de şüphesiz başörtüsü meselesi. Meclis'te başörtüsüne anayasal güvence getiren teklif için mesai devam ediyor. Anayasa Komisyonu'nda düzenlemenin müzakereleri sürdürülüyor.

İYİ Parti ve CHP'den başörtüsü önergesi: Kritik ibare değiştirildi - Resim : 1

Bu kapsamda İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi de ortak bir önergede bulundu. 

İYİ Parti ve CHP'den başörtüsü önergesi: Kritik ibare değiştirildi - Resim : 2

24. MADDEDEKİ İBARE DEĞİŞTİRİLDİ
Önergede, 24’üncü maddeye eklenmesi öngörülen “dini inancı sebebiyle başını örtmesi ve…” ibaresinin “başını örtmesi ya da örtmemesi de dahil olmak üzere“ şeklinde değiştirilmesi öngörüldü.

İYİ Parti ve CHP'den başörtüsü önergesi: Kritik ibare değiştirildi - Resim : 3

Gerekçe olarak, dini inanç ibaresine bağlı kalmaksızın tüm kadınların başını örtme ya da örtmeme özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması gerektiği belirtildi.

BAŞINI ÖRTMESiNİ ENGELLEMEMEK ŞARTIYLA GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIR
24’üncü maddenin son cümlesinin de “Alınan veya verilen bir hizmetin gereği olan kıyafet söz konusu olduğunda ise devlet kadının başını örtmesini engellememek şartıyla gerekli tedbirleri alır” şeklinde değiştirilmesi istendi.

İYİ Parti ve CHP'den başörtüsü önergesi: Kritik ibare değiştirildi - Resim : 4

Bu değişikliğe gerekçe olarak kamusal görevin gerektirdiği şekilde giyinme hususundaki tereddütlerin giderilmesi gerektiği gösterildi.

Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme! Ali Gaffar Okkan kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? Şehidimiz var Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu