İYİ Parti teşkilatlarının tamamı Yavuz Ağıralioğlu ile aynı mı düşünüyor? Bundan sonraki süreç nasıl olacak?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve partinin eski Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun, 6'lı masaya yönelik yaptığı açıklamalar gündem olurken birçok isimden bu açıklamalara yönelik tepki geldi. Yavuz Ağıralioğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına olumsuz baktığı daha önceki demeçlerinden ve son dönemki küskünlüğünden bilinirken, bir açıklama yapması da bekleniyordu. Ancak Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi, iktidarın dahi yapmadığı ölçüde sert eleştirmesi herkesi şaşırttı.

İYİ Parti teşkilatlarının tamamı Yavuz Ağıralioğlu ile aynı mı düşünüyor? Bundan sonraki süreç nasıl olacak?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili, partinin eski Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun 22 Mart tarihinde 6'lı masaya yönelik yaptığı açıklamalar gündem oldu. 

Ağıralioğlu'nun yaptığı açıklamada dikkat çeken ve gündem olan sözler şunlardı:

"İYİ Parti’nin kıymetli emeklerinin mimarı olan Meral Akşener millete umut olarak kurduğu masada bir siyasi dayatmayla karşı karşıya kaldı diye itiraz ediyoruz... Millete umut masasında kendisine pusu kurulmasından rahatsızız… İktidar on yılda milleti görmez oldu. Siz daha gelmeden kör ve sağır oldunuz... Muhalefet vazifesini unuttu. Muhalefet Cumhurbaşkanlığı makamını bölücülüğün pazarlık masasına sebep olacak şekilde yönetti… Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde devletin makamlarının örselenmesine razı değilim. Partimiz istiskal edildi. İYİ Parti’nin emekleri ziyan edildi…”

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ve HDP’nin desteğine çok sert ifadelerle ve İYİ Parti’nin genel havasını yansıtır izlenimi doğuran bir dil ile konuşma yapan Ağıralioğlu bundan sonra İYİ Parti içinde kalacaksa bu sözlerin ardından Sayın Kılıçdaroğlu’nun kampanyasına yönelik nasıl bir tavır sergileyecek? Bu sözler salt kendi görüşü mü? Sayın Akşener ve parti yönetimi Ağıralioğlu ile ilgili bir tasarrufta bulunacak mı?

HaberTürk'ten Nagehan Alçı bu soruların cevaplarını şöyle derledi:

"Ağıralioğlu, konuşma yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi vermiş. Öğrendiğime göre Yavuz Bey sokağın ve parti teşkilatlarının sesini yansıttığını düşünüyor. Parti teşkilatlarının çoğu değil tamamının kendisi ile birebir aynı düşüncede olduğu inancında."

Ağıralioğlu partisinden istifa edecek mi düşünceleri herkes tarafından merak edilirken Alçı, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Kesinlikle öyle bir düşüncesi yok. Partisinde kalmak istiyor."

İYİ PARTİ NE YAPACAK? İHRAÇ ETMEK İÇİN DÜĞMEYE BASACAK MI? YA DA İSTİFASINI İSTEYECEK Mİ?

Nagehan Alçı, yazısına şu şekilde devam etti:

Parti kaynaklarına sorduğumda istifa talebi yönünde bir hava görmedim. İstifasının istenmesi başka tartışmaları beraberinde getirecektir deniyor nitekim kabul edelim maalesef Yavuz Bey’in söylediklerinin parti teşkilatlarında hakikaten de bir karşılığı var. Bir yandan da insanın aklına Sayın Cihan Paçacı’nın istifası geliyor. Sayın Ağıralioğlu’nun konuşmasının yanında neredeyse övgü kalıyordu Cihan Bey’in söyledikleri ama Sayın Akşener onun istifasını istemişti. Bu kez Yavuz Ağıralioğlu’nun istifası istenmezse bu, söylediklerinin kabulü anlamına gelmez mi?

İYİ Parti kanadından Ağıralioğlu'nun açıklamalarına yönelik herhangi bir açıklama gelmemesi ya da ihraç söz konusu olmaması kafaları karıştırdı. Buradan şu anlaşılıyor; İYİ Parti Ağıralioğlu'nun açıklamalarına destek veriyor. 

İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener
Emekliye bayram ikramiyesi belli oldu! 45 bin öğretmen atamasında tarih belli oldu AVM'lere ilgi azaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan mı, Kemal Kılıçdaroğlu mu?