İYİ Parti ne kadar oy kaybetti? GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş'tan açıklamalar

Haber Global'de Buket Aydın'ın sorularını yanıtlayan GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, İYİ Parti'de yaşanan son karışıklıklar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti ne kadar oy kaybetti? GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş'tan açıklamalar
  • İYİ Parti ve Meral Akşener, son zamanlarda bir hayli zor günlerden geçiyor.
  • Siyaset arenası seçime doğru ilerlerken, İYİ Parti'den peş peşe istifalar gelmeye başladı.
  • Bu istifalar Meral Akşener'in canını sıkarken, son zamanlarda yükselen sesler yolsuzluk iddialarını da gündeme soktu.
  • İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partinin kasasından 132 milyonun buharlaştığını söyledi.
  • İYİ Parti'de kazan kaynamaya devam ederken Haber Global'de Buket Aydın'ın konuğu olan GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, İYİ Parti'nin yüzde 40 oy kaybettiğini açıkladı.
  • İhsan Aktaş'ın açıklamaları şöyle;

"İYİ Parti tamamen bağımsız olacak ve kendi motivasyonuyla ortaya çıkacak ve kendi kimliğiyle ortaya çıkacak. Seçime 6 ay kala bunu tartışmaya başlamışlar. Bugün İYİ Parti önemli bir karar verdi, idealiniz yoksa, rant ve ekonomiyle iç içedir siyaset. İktidar olmak, çevrelerine her zaman imkan sunar. İYİ Parti, şunu söylese de Türkiye nüfuz olarak büyüyecek, her yerde etkinliği artacak, İsrail'e höt diyecek, bu bir vizyondur. Ya da Türkiye, 20 yılda Almanya ile ekonomik olarak yarışacak duruma gelecek, siyasetin böyle iddiaları olur ama İYİ Parti'de kötü şeyler konuşuldu.

İYİ Parti'nin önünde iki yol vardı, kuyruk parti olma yolu vardı, kaybedebilir ya da sürpriz bir şekilde il de alabilir ama der ki ben iddiamı güttüm fakat sizin istikametiniz doğru olursa bu takdir hissi artar. Bu süreçte İYİ Parti istikrarlı durabilirse, Meral Hanım sözünde durursa, bir daha dönemez, kredisi bitti. 

"İÇ TARTIŞMALAR PARTİLİLER TARAFINDAN HOŞ KARŞILANMIYOR"

Küçük partilerin karşı partiye taşındığını ama taraftarlarının o mahalleye gitmediğini söylemiştim. Mahalleyi bir yere taşımak çok kolay bir şey değil. İslamcılık mücadelesi vermişsiniz, 40 yıl sonra Kılıçdaroğlu mücahit diyeceksiniz, kitleniz o zaman sizin gibi olmuyor. İYİ Parti biraz da sosyolojisini biraz CHP'ye benzetti. Bir partinin durduk yere yüzde 40 oy kaybetmesi kolay değil, bu iç tartışmalar partililer tarafından hoş karşılanmıyor. 

İYİ Parti acı deneyimler yaşadı. İnce yataklara düşünce bir şey yazmıştım. Muharrem İnce'ye oy verecek gençler oy kullanmadıysa bu demokrasi ayıbıdır ve bu yapıldı."

Buket Aydın'dan İmamoğlu'na: Millet sana 'kanalize' mi olacak? İstanbul için anketler ne diyor? 21 kişinin öldüğü kazada yeni gelişme: Tutuklu kalmadı İçişleri Bakanı duyurdu: Emniyet teşkilatına kaç polis alınacak?