İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay'da açıklamalarda bulundu

Son dakika... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay'da açıklamalarda bulundu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesi Hatay'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SAVAŞ'TAN 'SU' AÇIKLAMASI
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, kentteki son duruma ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Konteyner ve çadır konusunda bütün desteklere teşekkür ediyoruz. Ama gerçekten çadır, konteyner, tuvalet ve çamaşır makinesine ihtiyacımız var."

Hatay'daki su sıkıntısına dair de konuşan Savaş, şunları söyledi:

"Bir yanlış anlaşılma oldu. Çok yıkılmış ilçeler dışında şu an su sorunumuz yok. Çeşmeler yaparak sokaklara, ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. 209 mahallemizin sadece 35'inde su veremiyoruz."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay'da açıklamalarda bulundu - Resim : 1

"TEDBİR ALINMAZSA BEKA SORUNU TAVAN YAPAR"

Akşener, liyakatsizliğin deprem sürecini de olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Afet Allah'tan gelmedir; doğru. Ama tedbirini alma görevi iktidardadır. Deprem sonrasında yaşananlar, beceriksizlik ürünü olarak ortaya çıktı. Yine tedbir alınmazsa beka sorunu tavan yapar."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay'da açıklamalarda bulundu - Resim : 2

İmkanların bir araya getirilerek deprem felaketinin üstesinden daha hızlı kalkılabileceğini ifade eden Akşener, "Erdoğan ülkenin cumhurbaşkanı olarak o sabah en geç saat 8'de bütün partilerin genel başkanlarını, örneğin Çankaya'da toplayıp fikirlerimizden faydalanıp aynı zamanda desteklerimizi istemeliydi. İmkanlarımızı bir araya getirseydik bu deprem nasıl yönetilirdi, çok daha hızlı dertlerin çözümü nasıl sağlanabilirdi... Birincisi bu sistemin getirdiği sonuç olarak dediğim dedik çaldığım düdük sonucu yaşadık." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay'da açıklamalarda bulundu - Resim : 3

Akşener sözlerine şu şekilde devam etti:

AFAD önemli kurum ama ben İçişleri Bakanlığı görevinden geliyorum. Sivil Savunma Genel Müdürlüğü vardı. 2009'da değiştirildi. Özelliği şuydu: 7 bin civarında yanlış hatırlamıyorsam memur vardı, onun her birinin eğitti sivil insanlardan oluşan 35 bin kişi vardı. İster sel ister deprem ister yangın hepsi hazır. Kimisi tornacı kimisi tıp doktoru hepsi başka meslekte Türk vatandaşı. Bütün afetler üzerinde eğitilmiş sivillerden oluşan bir sistemdi. Onun iyileştirilmesini sağlayıp AFAD'ı kurabilirdiniz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay'da açıklamalarda bulundu - Resim : 4

Fatih Portakal Sözcü TV'de! EYT sonrası 'emekli çalıştırmıyoruz' kararına mahkemeden müjde! "60 bin TL..." Ahmet Davutoğlu: Hakan Fidan'a güvenim tamdır En son 6 günlükken gördükleri bebeklerine 40'ıncı gününde kavşutular!