İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan 6'lı masa açıklaması: Baştaki çalışma ilkelerine dönersek kapı hala açık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün gerçekleştirdiği açıklamaların ardından 6'lı masa dağıldı mı söylemleri tartışılıyor. Konuya ilişkin katıldığı bir canlı yayın programında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan 6'lı masa açıklaması geldi. Usta "Baştaki çalışma ilkelerine dönersek kapı hala açık" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün gerçekleştirdiği açıklamaların ardından 6'lı masa dağıldı mı söylemleri tartışılıyor.

Erhan Usta, İYİ Parti liderinin hamlesiyle ilgili Habertürk yayınında şunları söyledi:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan 6'lı masa açıklaması: Baştaki çalışma ilkelerine dönersek kapı hala açık - Resim : 1

MASANIN RUHUNA AYKIRI
”Akşener masayı dağıttı yorumları yapılıyor. Akşener, masadan kaldırılmak istendi. ‘Beş genel başkanın imzasıyla karar alınabilir’ şeklindeki yaklaşım masanın ruhuna aykırı. Bu uygulama bugüne kadarkilere aykırıydı. Bugüne kadar mutabakat yerine ‘çoğunlukla karar alınabilir gibi uygulama olmadı."

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan 6'lı masa açıklaması: Baştaki çalışma ilkelerine dönersek kapı hala açık - Resim : 2

ÇAĞRIMIZA ‘SİYASİ NEZAKETE UYMAZ’ DENİLİYOR
"Millet iradesi diyerek geldik. Anketler ortada, çalışmalar ortada. Sonuçlara bakılsın denildi. Başından beri masaya getirilen husus, halkın tercihlerini yansıtma şeklinde oldu. Kazanma ihtimali çok daha güçlü adaylar varken, bunların CHP rozetini taşıması nedeniyle çağrımıza ‘siyasi nezakete uymaz’ deniliyor. CHP rozeti taşıyor olsalar da bu iki başkan ‘millet ittifakı’nın belediye başkanları. Kılıçdaroğlu’nun ismini ilk Gültekin bey söyledi. Bunu söylerken CHP’nin iç işlerine mi karışmış oldu? Muhalefet medyasında verildiği gibi değil."

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan 6'lı masa açıklaması: Baştaki çalışma ilkelerine dönersek kapı hala açık - Resim : 3

İYİ PARTİ PAZARTESİ MASAYA OTURACAK MI?
"Pazartesi yapılacak toplantıya katılım kararı GİK’te değerlendirilecek. Henüz karar verilmedi. Kapı açık. Altılı masa baştaki çalışma ilkelerine dönecek olursa, isim konusunda da ‘bu tavrı sürdüreceğiz’ denirse bu devam eder. Ancak ‘çalışma ilkelerinden vazgeçiyoruz’ denirse olmaz.”

KUMAR MASASI İFADESİ
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in dün yaptığı açıklamalarda kullandığı ifadeler hakkında konuşan Usta şunları söyledi:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan 6'lı masa açıklaması: Baştaki çalışma ilkelerine dönersek kapı hala açık - Resim : 4

"Masaya bir şey getiriyoruz. 'Bu olmayabilir' denilebilir. Açıklanmayan anketler de var. Bu anketler de durumun ne olduğunu biliyoruz. Bunlara bakılarak da olsun da demiyoruz. Sayın Akşener bu iki başkanın ismini ifade ederken, 'Bu iki başkandan birisi aday gösterilirse itirazımız olmaz' şeklinde ifade kullanıyor, bir dayatma şeklinde değil. Sayın Akşener iki isim ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun ismi geldi. Risk var. İsim havuzu ortaya çıkıp görüşülmeli.

Sayın Genel Başkanımız Cumhur İttifakı'nı 'kumar' masası olarak değerlendirmişti. Altılı Masa'ya 'kumar masası' denilmedi."

12.TOPLANTIDA NELER YAŞANDI?
İYİ Partili Usta, "Sayın Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu'na 'Bizim önerdiğimiz iki aday için elinizi siz de kaldırın' diyor. Herkes kendi partisinden isim söylerse nasıl uzlaşı olacak? İş bu kadar sıkıntıya çıktıktan sonra iki başka çağrı yapmak, başka partinin iç işlerine karışmak değil" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan 6'lı masa açıklaması: Baştaki çalışma ilkelerine dönersek kapı hala açık - Resim : 5

"Biz ciddi bir siyasi risk alıyoruz" diyen Erhan Usta, "Çok daha güvende alanda olup başka şeyler yapılabilirdi. Ama çağrıda bulunmak durumunda kalınıyor. Bu iki başkanla seçimi çok rahat şekilde almak mümkün. İYİ Parti'yi önceleyen değil, ülkeyi önceleyen bir tavır takınılmıştı. Biz bu maçı kazanacak bir yol arayışındayız" dedi.

KILIÇDAROĞLU İKİNCİ TURA KALIRSA
"HDP'nin aday çıkarmaması durumunda, Erdoğan ciddi farkla alır. Eğer ikinci turda alınacaksa, Sayın Kılıçdaroğlu ikinci tura kalacaktır" derken, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme konusunda, "O konuda bir şey diyemem" diye cevapladı.

İYİ PARTİ CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAK MI?
İYİ Partili Usta, Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı konusunda, "Biz bu ülkeyi bu yönetim ve sistemden kurtarmaya çalışıyoruz. Cumhur İttifakı'na kapılar tamamen kapalı" diye yanıtladı.

Ümit Özdağ'dan geri hamle! CHP'nin olağanüstü MYK toplantısı sona erdi! Jahrein'den İrfan Değirmenci'ye sert tepki: "Terbiyesiz herif..." Hatay su sıkıntısı çekiyordu: Bölgeye hazır su desteği yolda!