İtalya'da İsrail Maçı Öncesi Filistin'e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

İtalya'da İsrail milli futbol takımının maçı öncesinde Filistin'e destek protestosu düzenlendi.

İtalya'da İsrail Maçı Öncesi Filistin'e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

İtalya'nın Udine kentinde, UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta İtalya ile İsrail milli futbol takımları arasında gerçekleşen maç öncesi, Filistin'e destek vermek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜYÜŞE KATILDI

Yürüyüş, Udine şehir merkezindeki Repubblica Meydanı'nda toplu halde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişiyle başladı. Göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları ve "Özgür Filistin", "Soykırım dursun", "İtalya-İsrail maç sonucu=İnsanlığın yenilgisi" yazılı dövizler taşıyarak İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı protesto gerçekleştirdi. Yürüyüş, olay çıkmadan sona erdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Maçın yapıldığı Bluenergy Stadı ve çevresinde İtalyan güvenlik güçleri, terörle mücadele kapsamında sıkı güvenlik önlemleri aldı. Stada gelen her araç ve kişi detaylı kontrollerden geçirildi.

MAÇTA GERİLİM HİSSİ

Maçın başında ulusal marşların okunması sırasında, bazı İtalyan taraftarların İsrail marşını ıslıkla protesto etmesi dikkat çekti. Bu sırada bazı taraftarlar ise alkışla karşılık vererek tepkilerini dile getirdi.

İtalya'da, UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta İtalya ile İsrail milli futbol takımları arasında...

İtalya'da, UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta İtalya ile İsrail milli futbol takımları arasında oynanan maç öncesi, Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Maç öncesinde Udine şehir merkezindeki yürüyüşe katılan yaklaşık 3 bin kişi, İsrail'in Gazze'deki soykırımına ve Lübnan'da devam eden saldırılarına açtıkları Filistin bayrakları ve dövizlerle tepki gösterdi.

'Hiçbir Şey Yerinde Değil' filminin özel gösterimi Türkiye'den Kıbrıs'a Önemli Destek Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nin Başarıları İskenderun Meslek Yüksekokulu Yeni Kampüs Açılış Töreni