İtalya Başbakanı Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı G7'ye davet etti

13-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak G7 Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olan İtalya, Türkiye'ye davette bulundu. Başbakan Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak davetini iletirken Erdoğan davete icabet edeceklerini söyledi.

İtalya Başbakanı Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı G7'ye davet etti
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
  • Görüşmede, Türkiye ile İtalya ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

İtalya Başbakanı Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı G7'ye davet etti - Resim : 1

G7'YE DAVET

  • Ayrıca Meloni, Erdoğan'ı ülkesinin ev sahipliğinde 13-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek G7 Liderler Zirvesi'ne davet etti.
  • İtalya Başbakanlığından görüşmeye dair yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirveye katılacağını söylediği ifade edildi.
  • Bu konuyla alakalı İtalya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Meloni'ye, Borgo Egnazia'da yapılacak G7 Zirvesi'ne katılacağını teyit ettiği ve Meloni'nin de davete icabet etmesinden ötürü Erdoğan'a teşekkür ettiği kaydedildi.

İtalya Başbakanı Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı G7'ye davet etti - Resim : 2

G7 ZİRVESİ, TATİL KASABASINDA DÜZENLENECEK

  • ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7, bu sene 13-15 Haziran tarihlerinde İtalya'nın Puglia Bölgesi'ndeki Borgo Egnazia kasabasında yapılacak.

Kaynak: haberet.com

Azra Kohen'den Filistin sözleri: Bu kişilerin yok olmasını diliyorum Diyaliz tedavisi sonrası can kaybı artıyor! Ölü sayısı 3 oldu EFES-2024'te milli silahlar hedefleri tam isabetle vurdu AK Parti Gençlik Kolları Başkanı'na bıçaklı saldırı