İsveç'te PKK'lıların alçak eylemi! Dünya basını küstahlığı böyle gördü...

Her fırsatta NATO'ya girmek istediğini dile getiren ancak Türkiye'nin  "terör örgütlerine sahip çıkmayın" şartını uygulamayan İsveç'te PKK'lılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan alçak bir eylem düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı simgeleyen bir maketi asarak sallandırdı. Türkiye ise eyleme çok sert tepki gösterdi. İşte dünya basınında olayların yansımaları... 

İsveç'te PKK'lıların alçak eylemi! Dünya basını küstahlığı böyle gördü...

İsveç'te terör örgütü PKK/YPG yandaşları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir cansız mankeni başkent Stockholm'deki belediye binasının önünde ayaklarından astı.

Dünya basınında ses getiren bu skandal ile ilgili yabancı basında farklı ifadeler yer aldı.

İsveç haber organı Aftonbladet, konuyla ilgili olarak "Daha önceki bir versiyonda PKK ve YPG terör örgütü olarak aynı kefeye konmuştu. Gerçek şu ki, PKK, AB ve dolayısıyla İsveç tarafından terörist olarak etiketleniyor. YPG değil. Ancak hükümet YPG'den uzaklaştı" ifadelerini kullanırken diğer ülkelerin yayın organları ise bu skandal olayı şu şekilde ele aldı;

Euronews, haberi "Türkiyeyi öfkelendirdi" yorumuyla paylaştı.

Uluslararası haber ajansı AFP bu skandalı "Türkiye'den sert çıkış" başlığı ile duyurdu.

İngiliz Guardian gazetesi, Türkiye'nin İsveç Büyükelçisini çağırdığına vurgu yaptı.

Haberde İsveç'teki skandal görüntüler için "İsveçi'in NATO'ya katılma hedefi konusunda iki ülke arasındaki gerilimi alevlendirdi" yorumunda bulunuldu.

Amerikan Asociated Press ajansı ise "Türkiye, 'iğrenç' gösteriden sonra İsveç büyükelçisini çağırdı" başlığını kullandı. Söz konusu haberiç içeriğinde Türkiye'nin henüz İsveç'in NATO üyeliğini onaylamadığına vurgu yapıldı.

Alman DW yayın organı, Türkiye'nin tepkisini İsveç Büyükelçisini bakanlığa çağırarak gösterdiğini yazdı.

Rusya merkezli Sputnik'in İngilizce edisyonu ise "Türkiye İsveç'i Stockholm'deki kukla nedeniyle azarladı" başlığı ile haberi sundu.

Bloomberg, "İsveç Büyükelçisi'ni çağıran Türkiye, NATO üyelik teşebbüsü için uyarıda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Rus haber ajansı TASS, Türkiye'nin skandala tepki gösterdiğini yazdı.

Haberlerde genel olarak Türk yetkililerinin açıklamalarına geniş yer verilirken, genel olarak üzerinde durulan konu ise İsveç'in NATO'ya üyelik süreci oldu.

CUMHURBAŞKANI SAYGISIZLIK KARŞISINDA SESSİZ KALMADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yapılan bu saygısız eylem karşısında sessiz kalmadı. Cumhurbaşkanı avukatı Hüseyin Aydın, PKK yanlısı eylemle ilgili failler hakkında soruşturma açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı avukatı Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada, "İsveç'in Stokholm kentinde, terör örgütü PKK tarafından organize edildiği anlaşılan gösterilerde, Cumhurbaşkanımızı hedef alan ve suç teşkil eden eylemler nedeniyle failler hakkında soruşturma açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadelerini kullandı.

EYT yasası ne zaman yürürlüğe girecek? FETÖ'ye bir darbe daha! İstanbul'daki operasyonda örgütün yeni yapılanması deşifre edildi Cumhurbaşkanı'nın avukatından alçaklığa suç duyurusu DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP kırsal yapıları bitirildi