İstanbul'da Tayland Film Gösterimi Etkinliği

Tayland kültürü İstanbul'da yapılan film gösterimi ile tanıtıldı, filmin öncesinde geleneksel lezzetler ve danslar sergilendi.

İstanbul'da Tayland Film Gösterimi Etkinliği

Tayland'ın Ankara Konsolosluğu, Türk halkına Tayland kültürünü tanıtmak amacıyla İstanbul'da Tayland Film Gösterimi etkinliği gerçekleştirdi.

Grand Pera Cinemo'da Büyüleyici Bir Gösterim

Etkinlik, Beyoğlu’ndaki Grand Pera Cinemo'da yapıldı. Ünlü Tay yönetmen Thiti Srinual’ın yeni eseri “Sup-Pa-Rer” izleyicilere sunuldu.

Tay Mutfağı ve Geleneksel Danslar

Film gösterimi öncesinde katılımcılara Tayland mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi. Ayrıca, geleneksel Tay dansları sergilendi.

Büyükelçi Sugondhabhirom'un Açıklamaları

Etkinlik hakkında bilgi veren Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom, bu film gösteriminin, Tayland kültürünü tanıtmak adına düzenlenen etkinlikler zincirinin başlangıcı olduğunu ifade etti. "Kovid-19 sonrası kültürel faaliyetleri yeniden başlatma kararı aldık. Bu gösterim umarım ki devamının ilk adımı olur." dedi.

Film ve Kültürel İlişkiler Üzerine

Sugondhabhirom, “Sup-Pa-Rer”'in Tayland ve diğer Asya ülkelerinde büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Film, Güney Doğu Tayland kültürüne dair birçok unsuru barındırıyor. İçinde Budizm, doğa, yaşam ve aşk temaları işleniyor. Bu güzel karışım, kültürel tanıtım için mükemmel bir başlangıç sunacak," diye konuştu.

Ayrıca, Tayland'da Türk dizilerine büyük bir ilgi olduğunu dile getiren Sugondhabhirom, "Favorim olan Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisi, oldukça popüler. Türkiye’de de Tayland yapımı Hunger adlı filmin ilgi gördüğünü duydum. İleride Türk ve Tayland yapımcılarının ortak projeler gerçekleştirmesi mümkün olabilir," sözleriyle bağlantılarının gelişmesine dair umutlarını iletti.

Tayland'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından Türk halkına Tayland kültürünü tanıtmak amacıyla...

Tayland'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından Türk halkına Tayland kültürünü tanıtmak amacıyla Beyoğlu Grand Pera Cinemo'da "Tayland Film Gösterimi" etkinliği düzenlendi. Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom, etkinliğe ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kaynak: AA

Samsun'da Büyük Narkotik Operasyonu: 25 Gözaltı Balıkesir'de PKK/KCK Propagandası Yapan Şüpheli Yakalandı Kazak Kültürü, 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda Tanıtılıyor İstanbul'da Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Polis Memuru Toprağa Verildi