İstanbul'da sel etkili oldu! Valilik kent genelinde 769 olayın meydana geldiğini bildirdi

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sele neden olurken, İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili olarak açıklama geldi. Valilik, kent genelinde sağanak yağıştan kaynaklanan 769 olayın meydana geldiğini bildirdi. İşte detaylar...

İstanbul'da sel etkili oldu! Valilik kent genelinde 769 olayın meydana geldiğini bildirdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara bölgesi için yaptığı uyarıların ardından dün İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. Yağış yoğunluğu nedeniyle selin meydana geldiği kent genelinde vatandaşlar zor anlar yaşadı. Konuyla alakalı olarak İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. Valiliğin, kent genelinde etkili olan sağanak yağışla ilgili sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, metrekare başına Arnavutköy'de 218, Çatalca'da 49,8, Silivri'de 42,5 ve Sancaktepe'de 32,5 kilogram yağış düştüğü, kent genelinde 769 olayın meydana geldiği kaydedildi.

İstanbul'da sel etkili oldu! Valilik kent genelinde 769 olayın meydana geldiğini bildirdi - Resim : 1

SAĞANAK NEDENİYLE 769 OLAY MEYDANA GELDİ

İstanbul Valiliği, bugün Arnavutköy'de metrekareye 218 kilogram yağış düştüğünü ve kent genelinde sağanaktan kaynaklanan 769 olayın meydana geldiğini bildirdi. ​​​​​​​

İstanbul'da sel etkili oldu! Valilik kent genelinde 769 olayın meydana geldiğini bildirdi - Resim : 2

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saat 16.00 sularında İstanbul'un özellikle kuzey bölgelerinde sağanağın etkili olduğu belirtildi.

İstanbul'da sel etkili oldu! Valilik kent genelinde 769 olayın meydana geldiğini bildirdi - Resim : 3

Açıklamada, metrekareye Arnavutköy'de 218, Çatalca'da 49,8, Silivri'de 42,5 ve Sancaktepe'de 32,5 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

AŞIRI YAĞIŞ NEDENİYLE GÖLLENMELER OLUŞTU

Arnavutköy başta olmak üzere Başakşehir, Sultangazi, Eyüpsultan, Silivri, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve Şişli'de aşırı yağıştan dolayı göllenmeler ve su baskınları meydana geldiği aktarılan açıklamada, ekiplerin su baskınlarına ivedilikle müdahale ettiği bildirildi.

İstanbul'da sel etkili oldu! Valilik kent genelinde 769 olayın meydana geldiğini bildirdi - Resim : 4

1565 İHBAR GELDİ

Açıklamada, Arnavutköy'de 241, Gaziosmanpaşa'da 202, Sultangazi'de 105, Kağıthane'de 70, Sancaktepe'de 64, Başakşehir'de 32, Sultanbeyli'de 28, Şişli'de 17, Eyüpsultan'da 7, Sarıyer'de 2 ve Küçükçekmece'de 1 olmak üzere toplam 769 olay meydana geldiği, yağışın devam ettiği saatlerde 112 Çağrı Merkezi'ne 1565 ihbarın ulaştığı belirtildi.

İstanbul'da sel etkili oldu! Valilik kent genelinde 769 olayın meydana geldiğini bildirdi - Resim : 5

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yağışın etkili olduğu bölgelerde AFAD, emniyet, jandarma, sağlık, Kızılay, İBB, kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri, Çevre Şehircilik (hasar tespit ve enkaz kaldırma), Defterdarlık (zarar tespit) ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karayolları ekiplerimizin çalışmaları neticesinde İstanbul'da kapalı herhangi bir yol bulunmamaktadır. Su baskınlarında ölen ya da yaralanan olmamakla birlikte ev ya da iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşımız da bulunmamaktadır."

İstanbul'da sel etkili oldu! Valilik kent genelinde 769 olayın meydana geldiğini bildirdi - Resim : 6

Açıklamada ayrıca, meteoroloji verilerine göre sağanağın etkisini sabah saatlerine kadar sürdürmesinin beklendiği, özellikle bodrum katlarında oturanların olası su baskınlarına karşı tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

 

 

İstanbul
Bakan Güler'den flaş F-16 açıklaması! Kütahya'da korkutan deprem! Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti