İstanbul'da polis memuru Suriyelilerin evini basmak isteyen kalabalığı tek sözüyle durdurdu

Kayseri'deki Suriye gerginliği sonrası Suriye'nin El Bab kentinde bir grup gösterici Türk Bayrağına ve Türk tırlarına saldırıya geçmişti. Bölgeden gelen görüntüler Türkiye'deki öfkeyi artırırken Hatay, Gaziantep ve Kilis'te vatandaşlar sokaklara dökülerek eylem yaptı. Benzer bir eylem de İstanbul Sultangazi'de olacaktı ki polis memuru kalabalığın önüne geçerek "Milliyetçiliğin ağası da, paşası da benim. Provokasyona gelmeyin" dedi.

  • Kayseri'de Suriye uyruklu kız çocuğunun akrabası tarafından taciz edilmesinin ardından Suriye'deki Fırat Kalkanı operasyonu ile Türk askerinin kontrol altında tuttuğu bölgelerde çıkan olaylar İstanbul'da da tansiyonu yükseltti.

SURİYELİLERE AİT EVE SALDIRMAK İSTEDİLER

  • İstanbul Sultanbeyli'de toplanan kalabalık grup Suriyelilere ait iş yeri ve evlere zarar vermek istedi.

İstanbul'da polis memuru Suriyelilerin evini basmak isteyen kalabalığı tek sözüyle durdurdu - Resim : 1

POLİS MEMURUNDAN "PROVOKASYONA GELMEYİN" UYARISI

  • O anlarda bir polis memuru, kalabalığın önüne geçerek, "Milliyetçiliğin ağası da, paşası da benim. Provokasyona gelmeyin" sözleriyle gençleri geri püskürttü.
  • Kalabalık grup dağılırken yaşanan gerilim cep telefonu kamerasına yansıdı.

İstanbul'da polis memuru Suriyelilerin evini basmak isteyen kalabalığı tek sözüyle durdurdu - Resim : 2

TÜRK BAYRAĞINA ÇİRKİN SALDIRI

  • Dün akşam saatlerinde Suriye'nin El Bab bölgesinde bir grup kalabalık Türk tırlarına taşlı sopalı saldırı düzenlemiş, bazı gruplar tırları silahla tarayıp ateşe vermişti.
  • Birçok noktada Türk bayrakları indirilip, parçalanırken Türkiye'deki vatandaşlar o görüntülere tepki olarak sokaklara çıktı.
  • Hatay, Gaziantep ve Kilis'te vatandaşlar Türk bayraklarıyla konvoy yaptı.

Kaynak: haberet.com

Kabine Toplantısı sona erdi Sağlık Bakanı görevine atanan Kemal Memişoğlu'ndan ilk açıklama Çevre Bakanı olarak atanan Murat Kurum'dan ilk açıklama İşte Kabine'deki yeni isimler