İstanbul'da Kadın Zabıta Ekipleri Görevde

İstanbul, motosikletli ve atlı kadın zabıtalarla güvenliği artırıyor. Turistik alanlarda devriye, seyyar satıcılara müdahale...

İstanbul'da Kadın Zabıta Ekipleri Görevde

İstanbul'da, motosikletli kadın zabıtalar seyyar satıcılara ve dilencilere karşı etkin bir şekilde görev yaparken, atlı kadın zabıtalar ise kentin turistik bölgelerinde devriye geziyor.

Motosikletli Kadın Zabıta Ekipleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan duyuruya göre, Zabıta Daire Başkanlığı, kentin trafik sorunlarına hızlı müdahale edebilmek amacıyla motosikletli zabıta ekipleri oluşturdu. Bu ekipler, Avrupa ve Anadolu yakasında faaliyet gösteriyor. Kadın zabıtalar, yolda kalanlara yardım etmenin yanı sıra afet durumlarında da hızlı müdahalelerde bulunuyor.

Göreve başlamadan önce 2 aylık yoğun bir eğitim sürecinden geçen motosikletli kadın zabıtalar, seyyar satıcılara ve dilencilere anında müdahale ederek, halkın takdirini kazanıyor. Şu anda 5 ekiple hizmet veren bu ekiplerin sayısının artırılması planlanıyor.

Atlı Zabıta Ekibi Turistik Alanlarda

2020 yılında kurulan Atlı Zabıta Birimi, özellikle Adalar ve diğer turistik mekanlarda devriye görevini üstleniyor. Atlı zabıta ekipleri, 2021 yılında kadın binicilerin de katılımıyla daha da dikkat çekici hale geldi. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu ekipler, turistlere danışmanlık hizmeti de sunarak İstanbul'un farklı noktalarında görünür hale geliyor.

İstanbul'da görev yapan motosikletli kadın zabıta ekipleri seyyar satıcı ve dilencilere müdahale...

İstanbul'da görev yapan motosikletli kadın zabıta ekipleri seyyar satıcı ve dilencilere müdahale ederken, atlı kadın zabıtalar ise turistik alanlarda devriye görevi yapıyor.

Bitlis'te üzücü boğulma olayı Uluslararası Özgür Filistin Kongresi Başladı İzmirli Örümcek Adam, Türkiye'yi Geziyor Nevşehir'de Tragik Olay