İstanbul'da İlk İş Günü Trafik Sıkışıklığı

İstanbul'da okulların açılmasıyla birlikte sabah saatlerinde trafik yoğunluğu gözlemleniyor.

İstanbul'da İlk İş Günü Trafik Sıkışıklığı

İstanbul'un çeşitli bölgelerinde haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde artan trafik yoğunluğu dikkat çekiyor. Okul saatlerinin başlamasıyla birlikte, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarında D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu üzerindeki bağlantı yollarında sıkışıklık yaşanıyor.

Avrupa Yakası'ndaki Yoğun Noktalar

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunda özellikle Küçükçekmece Yenibosna, Edirnekapı, Haliç Köprüsü girişi, Halıcıoğlu, Okmeydanı, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu gibi mevkilerde trafik yoğun seyrediyor. Ayrıca, TEM Otoyolu Bağcılar ile Esenler arasında da aynı şekilde hareketlilik yaşanıyor.

Anadolu Yakası'ndaki Durum

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçiş sağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli girişlerinde ve bu yollara bağlanan ana ve ara yollarda da yoğunluk gözlemleniyor. D-100 kara yolunun Pendik, Kartal, Maltepe ve Kadıköy gibi noktalarında trafik yavaş ilerliyor.

Kazalar ve Çalışmalar Nedeniyle Yoğunluk

Tuzla Aydıntepe yan yolunda meydana gelen bir hasarlı kaza, Gebze yönündeki trafik yoğunluğunu daha da artırdı. Ayrıca, TEM Otoyolu’nun Ataşehir, Ümraniye ve Kavacık bölgelerinde sürücüler yavaş ilerledi. Kartal Samandıra mevkisindeki çalışma da yoğunluğu artıran bir başka unsur oldu.

Toplu Taşıma Araçlarında Kalabalık

Kentte toplu taşıma araçlarını tercih edenler de, özellikle metro, metrobüs ve otobüs duraklarında kalabalıkla karşılaşıyor. Metrobüs hattının Altunizade ve Mecidiyeköy duraklarında araçlara ulaşmak için uzun bekleme süreleri yaşanıyor.

Trafik Verileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sağlanan verilere göre, sabah saatlerinde trafik yoğunluğu genel olarak %72 seviyesine ulaşırken, Avrupa Yakası’nda %60, Anadolu Yakası’nda ise %80 olarak ölçüldü.

İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan okul mesaisi ve işe gidenlerin oluşturduğu yoğunluk...

İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan okul mesaisi ve işe gidenlerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle Anadolu ve Avrupa yakalarında D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında trafik yoğunluğu artış gösterdi.

MİT'ten başarılı operasyon Karabük'te Kaza: 6 Yaralı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden Açıklama Fatih'te İnşaat Kazısı Sonrası Tedbir Alındı