İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteorolojiden kar yağışı uyarısı!

İstanbul'a kar ne zaman yağacak, kar yağışı geliyor mu? Sıcaklığın hissedilir derecede düştüğü İstanbul'da vatandaşlar kar yağışı ne zaman, kar ne zaman yağacak sorguluyor. Meteoroloji uzmanı, İstanbul'a kar yağışı sorusunu cevapladı. İşte detaylar...

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteorolojiden kar yağışı uyarısı!

Aralık ayı ile birlikte yurt çapında hava sıcaklıklarında düşüşler başladı. Hafta sonunu sıcak geçiren İstanbul'da sıcaklıklarda ani düşüşler yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar sonrası Balkanlar üzerinden beklenen soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'a kar yağışına dair merak edilen sorularına meteorolojiden yanıt geldi. Yapılan açıklamaya göre 20 Aralık'a kadar İstanbul'da kar yağışının beklenmediği belirtildi. Daha çok kuru soğuğun yaşanacağı bu dönem sonrasında kar yağışının görüleceği açıklandı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara’nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege ile Denizli’nin batısı, Antalya, Isparta, Burdur’un doğusu, Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batısında yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara'nın kuzeyinde kuzeyli, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde ve gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Murat Hazinedar kimdir, kaç yaşında, nereli? CHP'li belediyeye rüşvet operasyonu Bakan Koca merak edilenleri yanıtladı Bakan Bilgin'den flaş sözler