İstanbul'da 2 bin minibüsün taksiye dönüşümü ne durumda?

İstanbul'a 2 bin yeni taksi gelecek! Kasım ayının sonunda UKOME'de alınan kararla 2 bin 125 adet minibüs ve isteğe bağlı olarak 322 taksi dolmuşun taksiye dönüşmesi teklifi kabul edildi. Peki bu süreç ne durumda? Detaylar haberet.com'un özel haberinde.

İstanbul'da 2 bin minibüsün taksiye dönüşümü ne durumda?

30 Kasım'da UKOME’de İBB Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından sunulan, İstanbul’da ihtiyaç fazlası minibüs ve taksi dolmuşların taksiye dönüştürülmesi teklifi görüşüldü.

İSTANBUL'A  2 BİN 125 YENİ TAKSİ
İstanbul’da ihtiyaç fazlası olan 1.803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklif edildi. Teklif oyçokluğuyla kabul edildi.

ARAÇLAR 8+1 OLACAK
Taksiye dönecek araçlara ise bazı standartlar getirildi. Araçlar geniş hacimli ve engelli ulaşımına uygun olacak. Taksiye dönüşmeyi kabul eden plaka sahipleri 3 yıl boyunca plakalarını devredemeyecek. Bu taksileri kullanan engelli yurttaşlar sarı taksi taksimetre ücreti öderken diğer yurttaşlar yüzde 30 oranında ücret farkı ödeyecek. Alınan yeni taksi dönüşüm kararına göre dönüşecek minibüsler 8+1 geniş hacimli araçlar olacak.

ŞOFÖRLER İÇİN BELİRLENEN ŞARTLAR
Taksiye dönüşmeyi kabul eden minibüs ve taksi dolmuş şoförleri, yolcu/güzergâh seçme, kaba davranış, fazla ücret alma konularında cezası olmayan şoförleri çalıştırmak, İBB tarafından belirlenecek kılık/kıyafeti standardına uymak, Ulaşım Akademisi eğitimlerinde başarılı olmak gibi koşulları taahhüt edecek.

SÜREÇ NE DURUMDA?
Haberet.com'un edindiği bilgiye göre minibüs odalarına henüz resmi bir yazı ulaşmadı. Bu nedenle sürecin nasıl işleyeceği konusunda bir belirsizlik var. Ancak belli olan tek nokta ise taksiye dönmek isteyen minibüs plakası sahipleri başvuru yapmak zorundalar. 

Kaynak: haberet.com

Bakan Yanık'tan eşcinsellerle ilgili açıklama Hayvan barınağındaki vahşet için istenen ceza belli oldu Erdoğan-Bahçeli görüşmesi 1 saat sürdü Bakanlık olarak gözünün yaşına bakmayız