İstanbul Üniversitesi'nden 'amfiler halka açıldı' iddialarına cevap!

Tarihi yapısıyla bilinen İstanbul Üniversitesi'nin ana kampüsünün halka açılma kararı öğrenciler tarafından tepki toplamıştı. Bugün paylaşılan fotoğraflarla vatandaşların derslere girdiği öne sürüldü. Üniversiteden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

İstanbul Üniversitesi'nden 'amfiler halka açıldı' iddialarına cevap!

Tarihi bir yapıya sahip olan İstanbul Üniversitesi kampüsü Rektörlük kararı ile halka açıldı.
Dışarıdan birçok kişinin girip gezebildiği bir yer haline gelen kampüste vatandaşlar ders aralarında amfilere girip izinsiz fotoğraf çekmeye başladı.

İstanbul Üniversitesi'nden 'amfiler halka açıldı' iddialarına cevap! - Resim : 1

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Üniversiteden yapılan açıklamada, bugün sosyal medyada hızla yayılan yanıltıcı bilgi ve görsellerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirme ve bu tezviratların ortadan kaldırılmasını sağlama zorunluluğunun ortaya çıktığı belirtildi.

İstanbul Üniversitesi yerleşkelerinin tarihi mekanlara sahip olduğu hatırlatılan açıklamada, bu tarihi mekanların ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının proje ve programlarına geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ev sahipliği yapmaya devam edeceği, üniversitenin bilime, sanata verdiği destek ve ehemmiyetin kamuoyunca bilindiği vurgulandı.

İstanbul Üniversitesi'nden 'amfiler halka açıldı' iddialarına cevap! - Resim : 2

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Ulusal bir TV-kanal yetkililerinin daha önceden aldığı kurumsal izin çerçevesinde ileri bir tarihte gerçekleştireceği çekim için ders arasında görevli personelimizin eşliğinde yaptığı ön inceleme ziyaretine ait fotoğrafların çarpıtılarak sosyal medya propagandasına çevrilmesi ve tamamen başka bir zemine taşınması, en hafif tabiriyle üniversitemizin 'Açık Kapı-Açık Bilim' felsefesini yıpratmaya yönelik provokatif bir girişimdir. Bu görselleri maksatlı bir şekilde paylaşan sosyal medya hesapları ile ilgili hukuki süreç ivedilikle başlatılacaktır.''

İstanbul Üniversitesi'nden 'amfiler halka açıldı' iddialarına cevap! - Resim : 3

Hasan Basri Yalçın: İmamoğlu reklam faaliyetinden başka bir şey yapmadı Fahrettin Altun'dan dezenformasyon uyarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'dan bilgi aldı Fırat Nehri'ne siyanür karıştı mı?