İstanbul Medipol Üniversitesi'nde Ayşenur Halil İçin Protesto

Ayşenur Halil'in öldürülmesi, İstanbul Medipol Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından protesto edildi.

İstanbul Medipol Üniversitesi'nde Ayşenur Halil İçin Protesto

İstanbul Medipol Üniversitesi'nde, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü öğrencileri, Eyüpsultan'da vahşice öldürülen Ayşenur Halil için bir protesto düzenledi.

Öğrenciler Tek Ses Oldu

Üniversitenin Güney Kampüs'ünde buluşan öğrenciler, siyah giysiler giyerek Halil'in fotoğraflarını yakalarına astılar. Ellerinde Türkçe ve İngilizce yazılarla süslenmiş pankartlar taşıyan öğrenciler, "Sesini duyuramamış tüm kadınlar için buradayız", "Yaşamak istiyoruz" gibi sloganlar attılar.

Öğrenciler, Ayşenur Halil ve diğer kadın cinayetleri kurbanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Baskılar ve Cinsiyet Eşitsizliği

Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü'nden Hümeyra Ünsalan, basın açıklamasında, "Kadın cinayetlerine sebep olan bu sistemi reddediyoruz. Cinsiyet, etnik köken veya inanç ayrımı yapmadan eşit haklarla bir toplum yaratmak için mücadele etmeliyiz" dedi.

Ünsalan, adaletin sağlanmadığı her olayın yeni cinayetleri tetiklediğini ifade etti ve devlet yetkililerine seslenerek, "Artık Ayşenurları toprağa vermek değil, okulda görmeyi istiyoruz" şeklinde ifadelerde bulundu.

Toplum İçin Birleşme Çağrısı

Melike Doğan ise, "Bu sadece kadınların mücadelesi değil, tüm insanlığın mücadelesidir" diyerek, herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum yaratmak için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, İngilizce basın açıklaması ile devam ederken, öğrenciler, "Ayşenur ölmedi, kalbimizde yaşıyor" ve "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganlarını haykırdı.

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi...

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ayşenur Halil'in Eyüpsultan'da boğazı kesilerek öldürülmesini protesto etti.

Adalet Bakanı Tunç'tan Yargı Reformu Açıklamaları İstanbul'da El Kaide Operasyonu: Bir Kişi Gözaltında Recai Kutan'a veda Sıla Bebeğin Cenazesi Aile Yakınlarına Teslim Edildi