İstanbul Boğazı'nda Makine Arızası Yapan Gemi Kurtarıldı

Norveç'ten Zonguldak'a giden geminin arızası sonrası başarılı kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

İstanbul Boğazı'nda Makine Arızası Yapan Gemi Kurtarıldı

Norveç'ten Zonguldak'a doğru yol alan bir gemi, İstanbul Boğazı'nda makine arızası nedeniyle büyük bir tehlike atlattı. Anadolu Hisarı açıklarında meydana gelen olayda, 134 metre uzunluğundaki çimento yüklü 'BLUE CIMENT 1' isimli gemi, sürüklenerek sahile temas etti.

Kurtarma Çalışmaları Başladı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, olayla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, arıza yapan gemi için 'KURTARMA-8' ve 'KURTARMA-11' römorkörlerinin hemen yönlendirildiğini duyurdu. Ayrıca geminin başarılı bir şekilde Türkeli Demir Sahası'na demirletildiği bildirildi.

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Koordinasyonu

Açıklamada, "Makine arızası yapan gemi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimiz koordinasyonunda, kılavuz kaptanımız ve KURTARMA-8 römorkörümüz eşliğinde Türkeli Demir Sahası'na emniyetle demirletildi," ifadelerine yer verildi. Bu tür olayların önlenmesine yönelik çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

Batman'da Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Operasyon Ardahan'da Çöp Toplama Çalışmalarına Destek Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı! Büyükçekmece'de Hırsızlık Olayı