İsrail'in katliamından kurtulan hasta Gazzeliler tedavisi için Türkiye'ye geldi

Son dakika haberleri... Türkiye'nin Gazze'deki masum sivilleri İsrail'in katliamından kurtarmak için çalışmaları devam ediyor. Onlarca Gazzeli hasta tedavileri için Türkiye'ye getirildi. Mısır'a giden Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı uçak, hastaları aldıktan sonra yeniden Türkiye'ye havalandı. El Ariş'ten kalkan A400M uçağı, Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi. Bakan Koca Ankara'da yaptığı açıklamada, "Gazze'de güvenli bir bölgede sahra hastanesi kurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail'in katliamından kurtulan hasta Gazzeliler tedavisi için Türkiye'ye geldi
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Gazze'deki masumların tedavisi için harekete geçti.

İsrail'in katliamından kurtulan hasta Gazzeliler tedavisi için Türkiye'ye geldi - Resim : 1

  • Bakan Koca 16 Kasım'da yaptığı açıklamada, "Türkiye’ye getirilen Gazzeli 27 hasta dün geceyi güvende, tedavi altında oldukları hastanede geçirdiler." ifadelerine yer vermişti.

İsrail'in katliamından kurtulan hasta Gazzeliler tedavisi için Türkiye'ye geldi - Resim : 2

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı, "61 hastayla 49 refakatçinin daha Gazze’den Mısır’a geçişi bu akşam sağlandı. Geceyi El-Ariş’te, hastanede geçirecek olan hastaların sabah uçakla Ankara’ya getirilmesi planlanıyor. Gazzeli her hastanın tedavisi kardeşlerimize ve yaralanmış insanlık vicdanına karşı görevimizdir." paylaşımında bulundu.

İsrail'in katliamından kurtulan hasta Gazzeliler tedavisi için Türkiye'ye geldi - Resim : 3

UÇAK HAVALANDI! GELDİLER

  • İsrail'in saldırılarının ardından Gazze'den Mısır'a geçişleri sağlanan 61 hasta ve 49 refakatçiyi Türkiye'ye getirecek Milli Savunma Bakanlığına ait uçak, Mısır'dan havalandı.

  • Sağlık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Türkiye'de tedavi görecek hastaların tahliyesi için El Ariş'ten kalkan A400M uçağı, Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi.

İsrail'in katliamından kurtulan hasta Gazzeliler tedavisi için Türkiye'ye geldi - Resim : 4

  •  Hastaların, Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinde tedavi altına alınması planlanıyor.
  • Gazze'den çıkarılarak Mısır'a getirilen hastalardan 27'si, 13 refakatçisiyle Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklarla geçen hafta perşembe günü Türkiye'ye getirilerek, Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

İsrail'in katliamından kurtulan hasta Gazzeliler tedavisi için Türkiye'ye geldi - Resim : 5

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da açıklamalarda bulundu. 
  • Bakan Koca, Gazze'den getirilen hasta sayısının 88 ve refakatçi sayısının ise 62 olduğunu bildirdi. 
  • Bakan Koca, "Gazze'de güvenli bir bölgede sahra hastanesi kurmak istiyoruz." dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13-19 Kasım programı paylaşıldı Ara tatil sonrası ilk ders zili çaldı 50+1 yerine 40+1 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "İkinci One Minute"!