İskenderun Meslek Yüksekokulu'nun Yeni Kampüsü Törenle Açıldı

İskenderun Meslek Yüksekokulu, yeni kampüsünün açılışını gerçekleştirdi. Eğitimde yeni bir başlangıç yapılıyor.

İskenderun Meslek Yüksekokulu'nun Yeni Kampüsü Törenle Açıldı

Hatay ili Belen ilçesi Fatih Mahallesi'nde, 6 Şubat 2023'teki depremler sonucunda ağır hasar gören İskenderun Meslek Yüksekokulu'nun yeni kampüsü, hayırseverlerin katkılarıyla yeniden inşa edildi. Açılış töreni, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

YENİ KAMPÜS ÖZELLİKLERİ

Kontrollü yıkım sonrası ortaya çıkan yeni kampüs, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eymir Kültür Vakfı'nın desteğiyle inşa edildi. Çelik konstrüksiyonla inşa edilen kampüs, 4 derslik, 6 laboratuvar ve 5 atölye gibi çeşitli eğitim alanları sunuyor.

ODTÜ REKTÖRÜ'NDEN VURGU

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, törende yaptığı konuşmada, "Bugün burada yalnızca bu binaların açılışını yapmıyoruz. Hep beraber eğitim meşalesini tekrardan alevlendiriyoruz," dedi. Yozgatlıgil, bu yatırımların bölge ve ülke için önemine dikkat çekerek, üniversiteler arasındaki işbirliklerinin gelecekte büyük fayda sağlayacağını belirtti.

İSTEK REKTÖRÜ'NİN MESAJI

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, eğitim kurumunun kısa sürede tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca, meslek yüksekokullarının ülke kalkınmasındaki rolüne vurgu yaparak, "Güçlü Üniversite, güçlü sanayi, güçlü ülke" dedi.

BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜRLER

ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Başkanı Ömer Kaymakçalan, vakfın daha önce de deprem bölgelerine destek verdiğini hatırlatarak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine işaret etti.

AÇILIŞ TÖRENİ ETKİNLİKLERİ

Törenin sonunda katılımcılar, yeni kampüsü gezerek yapılan çalışmaları gördü. Ayrıca, açılışta çeşitli sanatçılar sahne aldı.

Özetle, İskenderun Meslek Yüksekokulu yeni kampüsünün açılışı, eğitim camiası için yeni bir başlangıç ve umut kaynağı oluşturdu.

Hatay'da, 6 Şubat 2023'teki depremlerde ağır hasar alması nedeniyle yıkılan üniversitenin...

Hatay'da, 6 Şubat 2023'teki depremlerde ağır hasar alması nedeniyle yıkılan üniversitenin, hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen yeni kampüsü törenle açıldı.

Kocaeli'de Şok Olay Kocaeli'de Eşini Vuran Şüpheli Gözaltına Alındı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Laszlo Köver'i kabul etti MEB 81 ilin valiliğine okul saatlerine ilişkin genelge gönderdi!