İş dünyasında yeni dönem: Aday Havuz Sistemi ve kadın istihdamı ile umut vaadediyor

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, Aday Havuz Sistemi'ni tanıttı ve kadın istihdamının artırılacağını duyurdu.

İş dünyasında yeni dönem: Aday Havuz Sistemi ve kadın istihdamı ile umut vaadediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısı'nda konuştu. Işıkhan, "Bugün hayata geçireceğimiz Aday Havuz Sistemi ile işverenlerimiz, İŞKUR'a kayıtlı iş arayanlara daha kolay ulaşabilecekler. Ayrıca, bu kişilere sistem üzerinden mesaj göndererek davet edebilecekler." dedi.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ YETİŞTİRME

Toplantıda ayrıca, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile TOBB arasında "Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP)" ve "Kadın İstihdamı İş Birliği" protokolleri imzalandı. Işıkhan, bu protokollerle işverenlerin talep ettiği yetkinliklere sahip bireyleri yetiştirmek için önemli adımlar attıklarını belirtti.

ENGELLİ BİREYLER DE PROJEDE

Işıkhan, bu yılki hedeflerinin otizmli bireylerin işgücüne katılımını artırmak olduğunu vurguladı. "Otizmli bireyleri iş yerlerinde istihdam edecek projeleri destekleyeceğiz," diyen Bakan, her yıl değişecek temalarla toplumsal duyarlılığı arttırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

KADIN İSTİHDAMINDA İLERLEME KAYDEDİLDİ

Işıkhan, kadın istihdamına yönelik çalışmalarında 2007-2023 döneminde katılım oranını 12,7 puan artırarak OECD ülkeleri arasında birinci olduklarını ve bu alanda önemli başarılar elde ettiklerini bildirdi. "485 binin üzerinde kadını çalışma hayatına kazandırmış durumdayız," diyerek İş Pozitif Programı'nın etkisini vurguladı.

Çalışma hayatında en büyük problemlerden birinin kayıt dışı istihdam olduğunun altını çizen Işıkhan, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla reform çalışmalarının başladığını belirtti. "Sektörlerin iş gücü ihtiyacını dikkate alarak yabancıların kayıtlı çalışmalarını artırma hedefimiz var," dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda İş Dünyası İstişare Toplantısı düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan (ortada) ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu (sol 4), toplantıya katıldı.

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile 6090 Yetime Destek Fethiye'de Yaşlı Turistler Yamaç Paraşütü Deneyimledi Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Saldırı MCM Black Sea Eğitimi Bulgaristan'da Gerçekleşti