İran'da yaşanan maden patlamasında ölenlerin sayısı 52'ye yükseldi

İran'ın Güney Horasan eyaletinde Cumartesi akşamı kömür madeninde meydana gelen patlamada can kaybı 52’ye yükseldi. Bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İran'da yaşanan maden patlamasında ölenlerin sayısı 52'ye yükseldi

İran'ın doğusundaki Güney Horasan kentindeki kömür madeninde metan gazı patlaması meydana geldi. İran devlet televizyonuna açıklama yapan Güney Horasan eyaletinin valisi Cevad Kanaat, eyalete bağlı Tebes ilçesindeki kömür madenindeki iki blokta dün gece metan gazı patlaması meydana geldiğini belirtti.

İran'da yaşanan maden patlamasında ölenlerin sayısı 52'ye yükseldi - Resim : 1

ÖLÜ SAYISI 52'YE YÜKSELDİ

Hayatını kaybedenlerin sayısı 52'ye yükseldi. Korkunç olayda 17 işçi yaralanırken ekiplerin bölgedeki kurtarma çalışmaları sürüyor.

İran'ın Güney Horasan eyaletindeki bir kömür madeninde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 52'ye yükselirken 17 kişi de yaralandı.

METAN GAZI SIKIŞMASI SONUCU PATLAMA GERÇEKLEŞTİ

İran'ın Güney Horasan eyaletindeki Tebes kentindeki kömür madeninde patlama meydana geldi. Ülkenin yüzde 76 oranında kömür ihtiyacını karşılayan madende metan gazının sıkışması sonucu yaşanan patlama sırasında B bloğunda çalışan 52 işçi hayatını kaybetti, 17 işçi yaralandı.

İran'da yaşanan maden patlamasında ölenlerin sayısı 52'ye yükseldi - Resim : 2

69 İŞÇİ ÇALIŞIYORDU

Güney Horasan Valisi Cevad Genaat konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Patlama, kömür madenin B ve C bloklarında meydana geldi. İki blokta toplam 69 işçi çalışıyordu. Hali hazırda C blokta yoğun bir gaz birikimi var ve ekiplerimiz bu gazı tahliye etmeye çalışıyor. Gaz tamamen boşaltıldıktan sonra içeride bulunan işçiler için kurtarma çalışmalarına devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KURTARMA OPERASYONU DEVAM EDİYOR

C bloğunda kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Bloktaki metan yoğunluğunun yüksek olduğu ve kurtarma operasyonunun yaklaşık 3-4 saat süreceği belirtildi.

Patlamanın cumartesi günü saat 21.00'de meydana geldiği aktarıldı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. Pezeşkiyan "Bakanlarla konuştum ve takip etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

RTÜK Başkanı'nı kızdıran görüntü Gülben Ergen'den gündem oluşturacak paylaşım Gazze'deki Okul Saldırısında 6 Filistinli Hayatını Kaybetti Polatlar'ın yeni dövmesi gündem oldu