Instagram'ın ardından Roblox'a erişim engeli! Roblox neden yasaklandı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan karara göre, Roblox isimli oyuna Türkiye'de erişim yasağı getirildiği açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise yaptığı açıklamada erişim yasağının Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla alındığını belirtti.

Instagram'ın ardından Roblox'a erişim engeli! Roblox neden yasaklandı?
  • Türkiye, günlerdir sosyal paylaşım platformu Instagram'a getirilen erişim engelinin kaldırılıp kaldırılmayacağını konuşurken Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) internet sayfasında bir erişim engeli kararı daha duyuruldu.
  • Özellikle çocuklar arasında yaygın olarak kullanılan ve 15 milyondan fazla kullanıcısı olduğu belirtilen Roblox'a erişim engeli geldi.

ROBLOX'A ERİŞİM ENGELİ

  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sitesinde yer alan bilgiye göre, Amerikan video oyunu geliştiricisi Roblox Corporation'ın aynı adlı oyunu, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.
  • Bu konuda BTK'nın sitesinde şu bilgilendirme yapıldı:
roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

  • Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi.
  • Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
Çevrimiçi oyun platformu Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı iledir. Kararın UYAP’ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumu tarafından uygulanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK?

  • Roblox'a 7 Ağustos tarihinde getirilen erişim yasağının ardından oyunseverler bu engelin ne zaman kalkacağını merak ediyor.
  • Roblox'a getirilen yasağın ne zaman kalkacağına dair bir bilgi henüz bulunmuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Maduro görüştü! Niğde'de köpek katliamı iddiası Teleferik kazası davası: Yurt dışı yasağı devam edecek 3 ilde korkutan yangın: Alevler yerleşim yerine yaklaştı