Instagram'a erişim engeli ortalığı karıştırdı! Anayasa Mahkemesi'nin sitesine de girilemiyor

BTK'nın Instagram'a erişim engeli getirmesinin peşinden çarpıcı bir gelişme kaydedildi. Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) "İletişim Başkanlığı'na basın ve ifade özgürlüğüne müdahale yetkisi veren mevzuat hükümlerinin iptali" başlıklı bir basın duyurusu yayınladı. Yapılan paylaşım kısa süre içinde silinirken Anayasa Mahkemesi resmi internet sitesine de erişilemiyor.

Instagram'a erişim engeli ortalığı karıştırdı! Anayasa Mahkemesi'nin sitesine de girilemiyor
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından milyarlarca üyesi olan sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirildi.
  • BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünde Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtilirken kurumdan yapılan açıklamada "Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" ifadeleri kullanıldı.
  • Erişim engelinin ne kadar süreceğine ilişkin bir açıklama gelmedi.
  • Popüler sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirilmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken bir dikkat çeken gelişme daha yaşandı.
  • Daha sonra AYM'nin internet sitesine girenler "The service is unavailable" (Hizmet kullanılamıyor) hatası ile karşılaştı.

Instagram'a erişim engeli ortalığı karıştırdı! Anayasa Mahkemesi'nin sitesine de girilemiyor - Resim : 2

  • AYM’nin, “İletişim Başkanlığı'nın Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali” isimle X’ten paylaşılan kararda şunlar yer alıyordu:
"Anayasa Mahkemesi, 27/12/2023 tarihinde E.2020/88 numaralı dosyada, (66) numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 5. maddesiyle (14) numaralı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne eklenen 6/A maddesinin (c) ve (ç) bentlerinin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline karar vermiştir."

ERİŞİME AÇILDI

  • Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığı, Whatsapp kanalı aracılığıyla yaptığı duyuruda Anayasa Mahkemesi'nin internet sayfasına erişimde yaşanan sorunların giderildiğini ve sayfanın erişime açıldığını açıkladı.
Vekillerin veda pozuna tepki gösteren Berna Laçin'e soruşturma başlatıldı Yusuf Dikeç: 85 milyona armağan ediyorum 23 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi Sokak hayvanlarına ilişkin yasa Resmi Gazete'de