Instagramın kapatılması kararına tepki yağıyor

Türkiye güne, en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Instagramın kapatıldığı haberiyle uyandı. BTK kapatma kararına gerekçe olarak katalog suçları işaret ederken erişim engelinin, Hamas lideri Haniye'yi destekleyen paylaşımların kaldırılmasıyla ilgili olduğu iddiaları da gündeme geldi. Karar için daha fazlası konuşulmazken siyasiler, ünlüler ve influencerlar karara tepkili...

Instagramın kapatılması kararına tepki yağıyor
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla sosyal medya platformu Instagram'a erişim engellendi.

"INSTAGRAM'I DA ŞİDDETLE KINIYORUM"

  • 31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagramı'ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” ifadelerine yer vermişti.

'INSTAGRAM KATALOG SUÇLARA UYMUYOR'

  • İletişim Başkanı Altun'un bu paylaşımının ardından BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi. 
  • BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken erişim engelinin neden yapıldığına dair katalog suçlara uyulmadığı gerekçe gösterildi.
Katalog suçlar; çocuğa cinsel istismar, intihara teşvik, Atatürk'e hakaret gibi içerikleri içeriyor.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Söz konusu karar kısa sürede Türkiye gündemine otururken çok sayıda siyasi, ünlü, influencer ve kullanıcı tepkilerini X platformu üzerinden dile getirdi.

MUHARREM İNCE

"Instagram'a erişim engeli getirme saçmalığı da neyin nesi? Çok canın sıkıldıysa kendi Instagram hesabını kapat, hem sen hem de biz rahat edelim."

EKREM İMAMOĞLU

"Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez. Instagram bir an önce açılmalı, iletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı.

Ben Instagram'ı kimin kapattığını çok iyi biliyorum, merak etmeyin. Instagram, herkesten her şey beklenirdi ama senden bu beklenmezdi."

CÜNEYT ÖZDEMİR

“Günümüzde İnstagram’ı kapatan bir ülke, 3. Dünya ülkesidir. Utanın, utanın.”

İSMAİL SAYMAZ

"Instagram, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun kendi aldığı kararla engellenmiş."

HALUK LEVENT

"Anlamıyorum anlamayacağım da. Dünyada Çin'e, Kuzey Kore'ye dönen bir ülke konumuna girmesek mi artık. Yok muydu başka bir yolu?"

Kaynak: haberet.com

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi Instagram’a VPN kullanarak nasıl girilir? Android ve iOS VPN kurulum rehberi Instagram'a erişim engeli ortalığı karıştırdı! Anayasa Mahkemesi'nin sitesine de girilemiyor Vekillerin veda pozuna tepki gösteren Berna Laçin'e soruşturma başlatıldı