İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi çocuk istismarı iddiaları ile çalkalanıyor! Müdürlük iddiaları yalanladı

Günümüzde maalesef çok fazla duyduğumuz istismar haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bingöl'de bulunan İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi'nde çocukların istismar edildiği iddia edildi. Konuya ilişkin yetkililer jet hızıyla açıklama yaptı.

İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi çocuk istismarı iddiaları ile çalkalanıyor! Müdürlük iddiaları yalanladı

Bazı basın organları ve sosyal medyada yer alan, İller Bankası Çocuk evleri Sitesi Müdürlüğünde cinsel istismar iddialarını net bir dille reddeden Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda bunun korkunç bir iddia olduğu dile getirildi.

İl müdürlüğüne bağlı olarak çalışan, İller Bankası Çocuk Evleri Sitesinde gerçekleştiği iddia edilen "Bingöl Sevgi Evleri'nde 8 çocuğa tecavüz edildi, savcılık konuyla ilgili takipsizlik kararı verdi." haberlerine yönelik ilk açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden geldi.

İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi çocuk istismarı iddiaları ile çalkalanıyor! Müdürlük iddiaları yalanladı - Resim : 1
KONUYLA ALAKALI OLARAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden şu sözler kaydedildi:
"Yapılan haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüzde yaşamlarını devam ettiren çocuklarımız hakkında yapılan bu habere ilişkin iddialar tamamen kasıtlı olarak yapılmıştır. Kuruluşlarımızda; konuyla alakalı olarak hiçbir cinsel istismar vakası yaşanmamış ve yine konuyla alakalı olarak hiçbir suç örtbas edilmemiştir. Bundan dolayı hiçbir personelimize mobbing uygulanmamış ve müdürlüğümüze ait hiçbir dosyaya savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmemiştir. Devletimizin bakımında olan ve büyük bir özenle hayata hazırladığımız bu küçücük yavrularımızın bu tür haberler konu olmasını kasıtlı buluyor ve esefle kınıyoruz. Çocuklarımızın menfaatleri adına, asılsız haberlerle ilgili olarak gerekli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur."

Kaynak: AA

2023 Hac ön kayıtları bugün başlıyor! İzmir'de trans birey cinayeti Meteoroloji uyardı: Kar kapıda Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş açıklaması