İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya giderken yanında ne götürdü? Milleyetçilik uzayda da işledi

Türkiye'nin uzaya ilk kez insan gönderme projesi kapsamında pilot Alper Gezeravcı'nın içinde yer aldığı Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. Uluslararası uzay istasyonunda 13 farklı bilimsel deneye imza atacak olan Alper Gezeravcı hakkında en çok merak edilenlerden biri de yanında ne götürdüğü. İşte, Mersinli bir Yörük olan Gezeravcı'nın çantasında bulunanlar...

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya giderken yanında ne götürdü? Milleyetçilik uzayda da işledi
  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı, ABD yerel saatiyle 16.49'da (TSİ 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.
  • Ax-3 uzay misyonu mürettebatının yer aldığı Dragon kapsülünün 20 Ocak TSİ 13:15'te uluslararası uzay istasyonuna kenetlenmesi bekleniyor.
  • Türkiye Uzay Ajansı’nın verdiği bilgiye göre Gezeravcı, 14 gün kalacağı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya giderken yanında ne götürdü? Milleyetçilik uzayda da işledi - Resim : 1

UZAYA GİDERKEN YANINDA NE GÖTÜRDÜ?

  • Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı hakkında merak edilen bir soru da yanında ne götürdüğü. Gezeravcı uzaya giderken yanında götüreceklerini daha önce şöyle anlatmıştı:
  • Silifkeliyim, Yörük kökeninden geliyorum.
  • Yörük kültürüne ilişkin hazırlanmış bazı sembolleri, küçük yeğenimin ve ailemin fotoğraflarını, ilk görev yaptığım hava kuvvetlerimdeki filomun peçini ve bizi uzaya taşıyan Türk bayrağımızı götürüyorum.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya giderken yanında ne götürdü? Milleyetçilik uzayda da işledi - Resim : 2

Kaynak: haberet.com

AYM 3 siyasi partinin hukuki varlığının sona erdiğine karar verdi ABB adayı Turgut Altınok sabah namazını Hacı Bayram Veli Camisi'nde kıldı INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan 42 suçlu yakalandı Leopar sazanı Türkiye'de bulundu