Gerçek ortaya çıktı! Doğal gaza yüzde 224 zam iddiası yalanlandı

Akaryakıta yapılan zammın ardından doğal gaza yüzde 224 zamn yapıldığı iddiası, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklama ile yalanlandı. Söz konusu açıklamada "Doğal gazda 0,023 TL/Sm3 olan ÖTV oranı 0,0747 TL/Sm3'e yükselmiştir. Bu da KDV etkisiyle birlikte metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına gelmektedir. Türkiye'de KDV ve ÖTV dahil yüzde 18 seviyesindedir. " denildi.

Gerçek ortaya çıktı! Doğal gaza yüzde 224 zam iddiası yalanlandı

Doğal gaza yüzde 224 zam geldiğine dair çıkan iddialarının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. İddiaların gerçek dışı olduğunu belirten İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"YÜZDE 224 DEĞİL, YÜZDE 1 ARTIŞ YAŞANDI"

Konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatlarında yüzde 224 değil, ortalama yüzde 1 artış yaşanmıştır. Bu oran sanayide kullanılan doğal gazda ise yaklaşık yüzde 0.5'e denk gelmektedir.

"METREKÜP FİYATINDA YÜZDE 6 ARTIŞ"

Doğal gazda metreküp başına ÖTV 0.0747 lira olarak güncellenmiştir. Bu da KDV etkisiyle birlikte metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına gelmektedir."

İDDİA DOĞRU DEĞİL

"Öte yandan, Avrupa'da doğal gaz faturalarındaki vergi yükü ortalama yüzde 36 düzeyindeyken, bu oran Türkiye'de KDV ve ÖTV artışlarıyla birlikte yüzde 18 seviyesine (Avrupa'nın yarısına) yaklaşmıştır. 'Doğal gaza yüzde 224 zam geldi' iddiası doğru değildir."

 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'nin açıklaması
 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'nin açıklaması
Erbakan, zamlara tepki gösterdi Anadolu Otoyolu'nda çalışmalar başlıyor Bakanlıktan akaryakıt zamlarına ilişkin açıklama Muş Emniyet Müdürlüğü'nden mesaj var