İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Yeni Rakı'ya sert cevap: Bir tarih dersi

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala sosyal medya mecralarından Yeni Rakı'nın sözde Cumhuriyetin 100. yılı için hazırlandığı öne sürülen reklam filminde, 14 Mayıs seçimlerine gönderme yapılırken söz konusu video tartışmalara neden oldu. Bunun üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabında "Bir tarih dersi" notlu paylaşımıyla CHP'nin son rakılı kutlamasını hatırlattı.

Geçtiğimiz hafta sosyal medyada yayılan Yeni Rakı reklamında içki sofralarında kutlama görüntüleri viral olmuştu . Oyuncu Nejat İşler’in seslendirmesini yaptığı reklam filminde insanların her yerde rakı içerek mutlu bir şekilde kutlama yaptığı anlar izleyicilere aktarıldı. Reklam filminin sonunda “29 Ekim geldiğinde böyle kutlayacağız. Birbirimize sarılıp yeniden başlayacağız. 100. yılında her sofrayı Cumhuriyet için kuracağız.” ifadelerine yer verildi.

Yeni Rakı Global adı altında yayınlanan reklam filmini Instagram, Facebook ve Youtube sayfalarından paylaşılırken 4250 sayılı kanun gereği içki reklamının yasak olduğu Türkiye’de bahse konu reklam filmini resmi hesapları üzerinden Türkiye’de paylaşmadı.

Reklam filmine tepki gösteren sosyal medyadaki çok sayıda kullanıcı, seçime sayılı günler kala böyle bir videonun paylaşılmasının manidar olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyetin 100. yılı için hazırlandığı öne sürülen reklam filminde, 14 Mayıs seçimlerine gönderme yapılırken söz konusu video tartışmalara neden oldu.

ALTUN'DAN CEVAP NİTELİĞİNDE PAYLAŞIM
Bunların üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabındaki paylaşımıyla adeta Yeni Rakı'ya cevap verdi. Altun'un "Bir tarih dersi" notuyla paylaştığı videoda CHP'nin yayın organı Ulus Gazetesi'nde Yazı İşleri Müdürü olan Nihat Subaşı'nın yaptığı açıklamalar yer aldı.

Videoda konuşan Subaşı, şu ifadelerde bulundu:

Bütün yazı işleri kadrosu tam olaraktan çalışıyoruz. Foto Hilmi Şahin, karşıdaki odada ufak çerezler almış bir de rakı şişesi almış kutlayacağız seçimin sonunu. O zaman her açılan sandık bittiği vakit radyo hemen verirdi. Hiç unutmam Anadolu’nun ortasından bir köyde CHP 2 oy daha fazla almış, hemen Hilmi Şahin bardakları doldurdu ve ilk rakımızı içtik ve tabi son rakımızdı.
Süleyman Soylu'dan Diyarbakırlı ailelere müjde! Bakan Akar: Teröristler çukurlara gömülmeye devam ediliyor HDP'li Pervin Buldan'ın Togg hazımsızlığı Hamza Dağ'dan, Kılıçdaroğlu'na PKK göndermesi: Çok manidar buluyorum