İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'ın Bilal Erdoğan haberine tepki gösterdi

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında yayımladığı habere sert bir tepki gösterdi. Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Dezenformasyonla mücadelemizin önemini bir kez daha kanıtlayan bu yalan haberi servis eden Reuters'ı kınıyoruz" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'ın Bilal Erdoğan haberine tepki gösterdi

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, ABD ve İsveç savcılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında bir soruşturmayı incelediğini iddia etti.

Reuters'ın Bilal Erdoğan haberi
Reuters'ın Bilal Erdoğan haberi

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'ın Bilal Erdoğan hakkında yayımladığı habere sert bir tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan

Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Dezenformasyonla mücadelemizin önemini bir kez daha kanıtlayan bu yalan haberi servis eden Reuters'ı kınıyoruz" dedi.

"GAZETECİLİK TARİHİ AÇISINDAN KARA BİR LEKE"

Reuters'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili yolsuzluk iddialarını içeren haberine karşı çıkan Altun, "Reuters'ın servis ettiği ve Bilal Erdoğan'a yönelik asılsız iddialarla dolu bu sözde haber, gazetecilik tarihi açısından hem kara bir leke, hem de 171 yıllık bir medya kuruluşunun kendini küçük düşürmesinin acınası bir örneği" ifadelerini kullandı.

"TÜRK HALKININ İRADESİNE SAYGISIZLIK"

Altun, Türkiye'nin ilkesel tutumunu değiştiremeyecek bu tür haberlerin, Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesini hedef alan açık bir algı operasyonu olduğunu vurguladı.

"Bu tür saldırılar, Türk halkının iradesine saygısızlık anlamına gelir ve bizi yolumuzdan döndüremez" diyen Altun, "Dezenformasyonla mücadelemizin ne denli önemli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayan bu yalan haberi servis eden Reuters'ı kınıyoruz." dedi.

Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'nin ve uluslararası kamuoyunun manipülasyonuna izin vermeyeceklerini belirtti ve bu mücadeleyi gece gündüz sürdüreceklerinin altını çizdi.

Canlı yayında editörünü azarladı Petrol açıklaması: Mardin'de çalışmalar hızlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i tebrik etti Fetullah Gülen'in yeğeni tutuklandı