İletişim Başkanı Fahrettin Altun: BM, İsrail-Filistin savaşında sorumluluklarını yerine getirmedi

İsrail-Filistin savaşına dair açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, BM'nin sorumluluklarını yerine getirmediğinin altını çizdi ve "Tansiyonun düşürülmesi ve gerginliğin başka bölgelere sıçramaması için herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor." dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: BM, İsrail-Filistin savaşında sorumluluklarını yerine getirmedi
  • İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Ta Nea'nın İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılarla ilgili sorularını yanıtladı.

"BM GÜVENLİK KONSEYİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ"

  • Altun, 7 Ekim'den bu yana modern tarihin en büyük trajedilerinden birinin yaşandığının altını çizdi.
  • Altun, tansiyonun düşürülmesi ve (gerginliğin) başka bölgelere sıçramaması için herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
Ancak barışı korumadan sorumlu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, sorumluluklarını yerine getirmedi. Tüm dünyada milyonlarca insan İsrail'in işlediği savaş suçlarını protesto etmek için sokaklara çıkıyor. Onlarca yıldır devam eden Filistinlilere yönelik adaletsizliğe ilişkin hassasiyet artıyor.
  • Gazze'de yaklaşık 2 milyon 300 bin kişinin gıda, su, elektrik, ilaç ve yakıttan mahrum bırakıldığını vurgulayan Altun, Gazze Şeridi'nde 1 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini; evlerin, hastanelerin, okulların, mülteci kamplarının, ibadethanelerin sürekli İsrail'in saldırılarında hedef haline geldiğini kaydetti.
  • Altun, "Bu, meşru müdafaanın ötesine geçti ve uluslararası hukuk, uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukukunun ihlal edilmesiyle bir toplumun topyekun cezalandırılmasına dönüştü." dedi.

"İSRAİL'E DOĞRU MESAJLAR VERİLMELİ"

  • Uluslararası toplumun İsrail'e doğru mesajlar vermesi gerektiğinin altını çizen Altun, daha fazla askeri harekatı kışkırtmak yerine tansiyonun düşmesine yardımcı olunması gerektiğini kaydetti.
  • Altun, ateşkese de kuvvetle ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Gazze'ye siviller için kesintisiz ve yeterli derecede insani yardım sağlanması şarttır." diye konuştu.
  • Filistin-İsrail çatışmasının bir adalet ve vicdan meselesi olduğunu vurgulayan Altun, "Mevcut kriz, bir kez daha bize Filistin-İsrail meselesinin temel sebeplerine bakmaksızın kalıcı barışın olmayacağını gösteriyor." dedi.
Hamas 20 rehineyi serbest bıraktı İkiye ayrılan araçtan sağ çıktılar Yolcu seçen taksiciye trafikten men cezası Cumhurbaşkanı Erdoğan Lübnan Başbakanı ile bir araya geldi