İlber Ortaylı’dan CHP açıklaması: CHP beni ilgilendirmiyor… Mecbur muyuz!

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın, katıldığı programda CHP ile ilgili kendisine gelen soruya verdiği yanıt gündem oldu. Atatürk'ün kurduğu partinin bu hale gelmemesi gerektiğini belirtirken Ortaylı, "Benim için CHP yoktur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçimlerin ardından yaşanan değişim tartışmaları giderek tırmandı. Üst üste aldığı yenilgilere rağmen koltuğu bir türlü bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu, gelen 'istifa' çağrısına kulaklarını tıkadı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in Genel Başkan adaylığını açıklamasıyla ortalık iyice karıştı.

Her fırsatta Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduklarına vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu ve yol arkadaşlarına karşı seçmen bile umudunu kaybederken tepki üstüne tepki yağdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Son olarak ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, CHP'de yaşanan koltuk savaşını yorumladı.

"ATATÜRK'ÜN KURDUĞU CHP ORTADA YOKTUR"

Bir YouTube kanalında konuşan İlber Ortaylı, hem Kemal Kılıçdaroğlu'nu hem de CHP yönetimini eleştirdi.

ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı
Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı

Ortaylı, "CHP beni ilgilendirmiyor. Benim için Atatürk'ün kurduğu CHP ortada yoktur. Olması da gerekmiyor. Çünkü o bir kurucu partidir. Kurucu partinin kendine göre kurucu kadroları vardır ve ona hizmet eden kadroları vardır. Bunun ilelebet devam etmesi beklenmez. Ama bu hale gelmesi de beklenmez. Bir otobüs iyi işlemiyorsa müşteri bir kez ona mahkumdur. İkincisinde o müşteriler başka bir şey bulurlar. Bize eli mahkum demek istiyorlar. Çok ayıp, ben olsam atarım onları partiden. Biz sizi sevmeye mecbur muyuz." çıkışı yaptı.

Bakan Fidan: Azerbaycan'ın yanındayız CHP Siirt İl Kongresinde kavga! Özel halk otobüsçülerine resti çekti Yüzde 500 zam uygulamak istedi! Ev sahibinin akıl almaz oyunu