İfadeye çağrıldığı iddia edilen Fatih Altaylı'dan ilk açıklama

"Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek" yürüyüşünün ardından yaşanan yumruklu saldırıya ilişkin "Eline sağlık" paylaşımı yapan gazeteci Fatih Altaylı'nın dün gece saatlerinde "suçu ve suçluyu övme" suçundan ifadeye çağrıldığı öğrenilmişti. Altaylı'dan çıkan haberlere yalanlama geldi. İfadeye çağrılmadığını söyleyen Altaylı bakın hangi açıklamalarda bulundu.

İfadeye çağrıldığı iddia edilen Fatih Altaylı'dan ilk açıklama

Dün gece saatlerinde gazeteci Fatih Altaylı hakkında "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından iki ayrı soruşturma başlatıldığı, bu kapsamında ifadeye çağrıldığı haberleri gündemi meşgul etmişti.

"ELİNE SAĞLIK"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı Ege A.'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımı sonrası harekete geçtiği haberleri ajanslarda yer almıştı.

İfadeye çağrıldığı iddia edilen Fatih Altaylı'dan ilk açıklama - Resim : 2

ALTAYLI'DAN İLK AÇIKLAMA

Altaylı, hakkındaki iddialara ilişkin açıklamada bulundu. T24'e konuşan Fatih Altaylı, ifadeye çağrılmadığını söyleyerek, "Herhangi bir şekilde ifadeye çağrılmadım. Çağrılırsam da şaşırmam. İlk kez çağrılmış olmam" dedi.

Kaynak: haberet.com

İsias Otel davasının ilk duruşması başladı Çanakkale Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı Fatih Altaylı ifadeye çağırıldı Özgür Özel, Barış Vakfı yöneticileri ile görüştü