İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan önemli mesajlar! Terör örgütü PKK "bitme noktasına" geldi

Terör örgütü PKK'ya katılımın ülkede şimdiye kadar en düşük seviyeye indiğini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "22 yıl içinde ulaştığımız bu nokta, terör örgütüyle mücadelenin sonuna yaklaştığımızı gösteriyor." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan önemli mesajlar! Terör örgütü PKK "bitme noktasına" geldi
  • TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda (KEFEK) konuşan Yerlikaya, Bakanlığının kadın-erkek fırsat eşitliği politikaları ve kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarına dair bilgilendirme yaptıktan sonra milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"KABUL EDİLEMEZ"

  • DEM Parti'li bazı milletvekillerinin Doğu illerinde kadına şiddet ve diğer suçlara kolluk kuvvetlerinin de karıştığı iddialarına tepki gösteren Yerlikaya, "Kadına şiddet ve kabul edilemez diğer saldırıları yapanların kıyafetlerine bakmaksızın, suçluları tasvip etmiyoruz. Bu iğrenç bir şey. Kimden geldiğine bakmıyor, böyle bir ithamı kabul etmiyoruz." dedi.
  • İnsan hayatının kutsal olduğunu ve bu alanda kadın, erkek ve çocuk ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Bakan Yerlikaya, "Türkiye'de huzur ve güven ortamında çalışmalarımızı yapabiliyorsak, bu, kahraman kolluk güçlerimiz sayesindedir. Bu arkadaşlar, şehit olma pahasına cansiperane çalışıyor. İçlerinde suç işleyenler varsa, disiplin kurullarında değerlendiriliyor ve gerekirse meslekten men ediliyorlar." diye konuştu.

"BİTME NOKTASINA GELDİ"

  • Bakan Yerlikaya, terör örgütü PKK'nın eleman temin etme konusundaki çabalarına dikkat çekerek, örgütün kız çocuklarına yönelik istismarının da konuşulması gerektiğini belirtti. "Allah'a şükürler olsun ki şu anda ülke içinde örgüte katılım en düşük seviyede. Katılım ve terör eylemi sayıları, 22 yıl içinde ulaştığımız bu nokta, mücadelenin bitme noktasında olduğunu gösteriyor. Ülke dışında; Irak ve Suriye'de de 'teröristan' adacıkları kurdurmama hedefimiz var. Bunu da sizlerle beraber başaracağız." ifadelerini kullandı.

HIRSIZLIK OLAYLARINDA DÜŞÜŞ

  • İçişleri Bakanlığının en temel görevlerinin suçları önlemek ve suçluları yakalamak olduğunu dile getiren Bakan Yerlikaya, yılbaşından bu yana yapılan çalışmalarla hırsızlık olaylarında Türkiye genelinde ortalama yüzde 46,5 düşüş sağlandığını, olayların aydınlatılma oranının da yüzde 75'e çıkarıldığını belirtti.
2026'da ev sahibiyiz Sokak köpekleri düzenlemesi tamamlandı Afyonkarahisar'da deprem! Vatandaşlar panikle sokaklara çıktı Bakanlıktan sahte video açıklaması