İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan İmamoğlu'na siyasi yasak kararıyla ilgili açıklamalar

Son dakika... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son derece sert ifadeler kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Çöpünü toplamaktan aciz bir Belediye Başkanı, İETT çalıştırmaktan aciz bir Belediye Başkanı, belki de tarihin İstanbul'daki en aciz Belediye Başkanı...'' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan İmamoğlu'na siyasi yasak kararıyla ilgili açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları:

Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar. Bir önceki mahkemede mahkemenin etrafı billboardlarla çevrildi, bunlardan bir tanesini biz yapsak bizi çarmıha gererler. Elbette Türkiye bir hukuk devletidir.

Karar eleştirilebilir mi? Eleştirilebilir ama hukukun kendi çerçevesi içinde yapılmalı. Buna baskı yapmak, mahkeme etrafına insan toplamak bunları daha yeni görüyoruz.

Madem bu yargı kararına itiraz ediliyor, bu 4 Kasım 2019'da söylenmiş bir söz, 2.5 yıl sonra ''ben mağdurum'' şeklinde müracaat ediliyor. Demek ki burada bir samimiyet söz konusu değil.

''BİZANS OYUNLARI''

Birileri Bizans oyunlarıyla beceriksizliklerini örtmeye çalışabilirler ama her şey halkın gözlerin önünde cereyan etmektedir.

''ÇÖPÜNÜ TOPLAMAK ACİZ BİR BELEDİYE BAŞKANI''

Çöpünü toplamaktan aciz bir Belediye Başkanı, İETT çalıştırmaktan aciz bir Belediye Başkanı, belki de tarihin İstanbul'daki en aciz Belediye Başkanı acaba bu yapamadıklarını hukukun verdiği kararın üstünden örtüp başka bir adım atmayı düşünür mü?

''HADSİZLİĞE MÜSAADE ETMEMEK LAZIM''

Siyasette halk her şeyi görür. Burada bir hadsizliğe de müsaade etmemek lazım. Tayyip Erdoğan, İstanbul'un ve tarihin görmüş olduğu en başarılı belediye başkanıdır. Tarihin en başarısız Belediye Başkanı ile Tayyip Erdoğan'ı karşılaştırmak hadsizlik olur.

''ŞAHSIMA HAKARET EDECEKSİNİZ, BEN SUSUP DİNLEYECEĞİM''

Kimse çocuk değil. Hakaret edeceksiniz, şahsıma hakaret edeceksiniz, ben susup dinleyeceğim. Seçimi kim iptal eder? Benim seçimi iptal etme hakkım var mı? Benim İçişleri Bakanı olarak seçimi iptal etme hakkım var mı? Seçimi iptal etme yetkisi Yüksek Seçim Kurulu'nundur.

Ben ilçe seçim kurullarında büyüdüm, müteahhitlerin içinde büyümedim. Seçimi kim iptal eder bunu bilirim.

AK Parti'den İBB Meclisi'nde İmamoğlu'na tepki: İbretle izledik "Bu kampanyayı şiddetle kınıyoruz ve mahkûm ediyoruz" Altılı masadan bir isim Saraçhane'deki buluşmaya gitmedi “İstanbul’a hizmet et” dedi