İBB'nin Feshane'de düzenlediği müstehcen sergiye soruşturma başlatıldı.

İBB'nin Feshane'de düzenlediği 'Ortadan Başlamak' adlı sergisi tepki toplamıştı. Sergiyi düzenleyen kişilere soruşturma başlatıldı.

İBB'nin Feshane'de düzenlediği müstehcen sergiye soruşturma başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 24 Haziran'da Artİstanbul Feshane'de 'Ortadan Başlamak' isimli bir sergi açmıştı. Sergide yer alan eserlerde LGBT propagandası ve cinsel içerikli tabloların bulunduğu iddiası sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Ardından bir grup vatandaş alanda sergiyi protesto etmişti.

İBB'nin Feshane'de düzenlediği müstehcen sergiye soruşturma başlatıldı. - Resim : 1

Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kürşat Mican, İBB ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İBB'nin Feshane'de düzenlediği müstehcen sergiye soruşturma başlatıldı. - Resim : 2

Söz konusu dilekçede, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tasavvuf Müzesi’ yapılacak diyerek 4 yıl evvel kapatılan Feshane’de yaklaşık 1 ay önce ‘Ortadan Başlamak’ adlı bir sergi açıldı. Bu sergide Eyüp El Ensari hazretlerinin türbesinin yanı başında sanat adı altında sergilenen, çıplaklık, müstehcenlik, sapkınlık içeren figürler, heykeller, fotoğraflar ve resimler bulunması kökü bu topraklara, milli ve manevi değerlere bağlı biz İstanbulluları derinden yaralamış, ziyadesiyle üzmüştür. Ahlaka ve adaba aykırı olan bu görüntülerin sergilenmesine sebep olan kişiler hakkında ceza verilmesini ve bu serginin kapatılmasını saygıyla arz ve talep ederiz" ifadelerine yer verilmişti.

İBB'nin Feshane'de düzenlediği müstehcen sergiye soruşturma başlatıldı. - Resim : 3

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'halkı kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma neticesinde, İBB Başkanlığı Genel Sekreterliği'ne yazı yazılarak söz konusu serginin düzenlenmesinden sorumlu kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilmesi talep edildi.

İBB'nin Feshane'de düzenlediği müstehcen sergiye soruşturma başlatıldı. - Resim : 4

AB'den Türkiye'ye üst düzey ziyaret Bakan Fidan Yunan mevkidaşı ile birlikte açıklamalarda bulundu Pençe-Kilit operasyondan acı haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazarlıkta el yükseltme gayretinde