İBB'nin Ekşi Sözlük’teki hesap ağı deşifre oldu! Ekşi Sözlük'ten açıklama geldi "Aynı IP adresinden..."

Saldırgan içerikleri ve terör örgütlerine verilen destek gerekçesiyle yaklaşık bir yıldır erişime engellenen fakat Anayasa Mahkemesi kararıyla yeniden erişime açılan Ekşi Sözlük'te,İBB'nin hesap ağı deşifre oldu. 'CHP yönetimindeki İBB'ye yakın hesapların hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatıldığı' iddialarına yanıt veren Ekşi Sözlük, aynı IP adresinden birçok hesaba giriş yapıldığını ve 'görünürlüğün artırılmaya çalışıldığını' duyurdu.

İBB'nin Ekşi Sözlük’teki hesap ağı deşifre oldu! Ekşi Sözlük'ten açıklama geldi "Aynı IP adresinden..."
  • Uzun süredir nefret söylemleri, LGBT ve terör örgütleri ile ilgili paylaşılan içeriklerle tepkilerin odağında olan Ekşi Sözlük, yaklaşık 1 yıldır erişim sorunu yaşıyordu.

İBB'nin Ekşi Sözlük’teki hesap ağı deşifre oldu! Ekşi Sözlük'ten açıklama geldi "Aynı IP adresinden..." - Resim : 1

  • Fakat Anayasa Mahkemesi kararıyla yeniden erişime açılan Ekşi Sözlük hakkında bomba iddialar ortaya atıldı.

  • Büyükşehir Çalışıyor isimli Twitter/X isimli hesap "Ekşi Sözlük, Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen hesapları hiçbir gerekçe göstermeden kapattı" ifadelerini kullanarak Ekşi Sözlük de İmamoğlu taraftarı olan hesapların kapatıldığını duyurdu.

  • İleri sürülen bu iddiaya karşılık Ekşi Sözlük platformundan anında cevap geldi.
  • Ekşi Sözlük'ün X hesabından aynı hesaba verilen cevapta, "Aynı IP adresinden Sözlük'e giren ve birbirlerinin başlıklarına entry'ler girerek başlıkların görünürlüğünü arttırmaya çalışan hesaplar 15/01/2024'te 'Çoklu hesabın kötüye kullanımı' sebebiyle kapatıldı. Herhangi birini 'desteklemek' sözlük hesabının kapatılma sebebi değildir" denildi.

TROL HESAP AĞI RESMEN DEŞİFRE OLDU

  • İBB Dijital İletişim Koordinatörü Ulaş Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ekşi Sözlük'ü yalanladı.
  • Trol hesaplar ağını da itiraf eden Yılmaz, "Sadece başlık açan, belirttiğiniz şekilde bir usulsüz kullanımda bulunmayan ve de gerekçe göstermeden kapattığınız hesaplar var, aksini ispatlamak bizim için çok kolay" dedi.

  • İBB Sözcüsü Murat Ongun ise sosyal medyadan Ekşi Sözlük'e tepki göstererek "Ekşi Sözlük'ün Ekrem İmamoğlu'na destek veren hesapları aniden kapatması ve birkaç gün sonra uzun zamandır devam eden erişim yasağının kaldırılması kuşku yaratmıştır. Sözlük açıklaması bilişim ve sosyal medya ekibimizce doğrulanmadı. Yasaklı günlerinde destek isteyenler bize ikna edici açıklama yapana kadar bu sansürü dile getireceğiz" ifadelerini kullandı.

EKŞİ SÖZLÜK "İŞLEMİMİZDE HATA YOK" DEDİ

  • İBB bünyesinde çalışan her iki ismin açıklamaları sonrasında Ekşi Sözlük yetkilileri yine X'ten açıklama yaparak İBB yetkililerinin 11 hesabı yeniden açtırmak için kendileriyle iletişime geçtiğini ifade ederek "İBB Sosyal Medya Koordinatörü olduğunu belirten Ulaş Yılmaz ekibimize 11 hesap iletti ve hesapların yeniden kullanıma açılmasını talep etti. Ekibimizin işleminde hata olmadığından hesaplar açılmadı" açıklamasında bulundu.

  • Böylece İBB'nin trol hesap ağı deşifre olurken manipülasyon yapıldığı ve görünürlüğü arttırmak için farklı yöntemler kullanıldığı da ortaya çıkmış oldu.
Irak'ta terör zirvesi: MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi Sınır kapılarından giriş-çıkış yapan araç sayısı 39 milyonu geçti Türksat 6A'nın dayanıklılık testleri tamamlandı Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor