İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yeni metro vaadi tepki çekti! Ataköy-Bahariye metrosu 4 yıldır bitmedi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde İstanbul'un sorunlarını göz ardı etmişti. İstanbul ile ilgilenmediği için eleştiri oklarını üzerine çeken İmamoğlu, sosyal medya paylaşımında yeni metro vaadinde bulundu. Halk 4 yıldır bitmeyen Ataköy-Bahariye metro çalışmasını işaret ederek İmamoğlu'nun vaatlerine güvenmediklerini vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yeni metro vaadi tepki çekti! Ataköy-Bahariye metrosu 4 yıldır bitmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi Twitter hesabından metro çalışmaları hakkında bir paylaşımda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

"YENİ METRO PROJELERİ HAZIRLADIK"

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde İstanbul'un sorunlarını çözmekten çok il il gezen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından metro çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

İBB Başkanı İmamoğlu paylaşımında, "Yarım kalmış bütün metro projelerini yeniden başlattık. Eksik, hatalı projeleri yeniden ele aldık. Yeni metro projeleri hazırladık. 2.5 milyon kişiye hizmet edecek Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metrosu’nu projelendiriyoruz." ifadelerine yer verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yeni metro vaadi tepki çekti! Ataköy-Bahariye metrosu 4 yıldır bitmedi - Resim : 2

4 YILDIR BİTMEYEN PROJE

Sosyal medya kullanıcıları İmamoğlu'nun vaatlerine inanmazken, 4 yıldır bitmek bilmeyen Ataköy-Bahariye metrosunu hedef gösterdi.

İstanbul'da başlayan birçok projenin yarım kaldığını belirtilirken, vaatler tepki çekti.

Peki Ataköy-Bahariye metro çalışmasında neler oluyor.

Ataköy-Bahariye metro çalışması
Ataköy-Bahariye metro çalışması

2019'DA YENİ İHALE

İBB'nin CHP'ye geçmesi ile Aga enerji firmasına geçen çalışmanı hızı kısmen arttırılsa da 2023 yılında halen bitirilemedi. Bahçelievler Merkez mahallesindeki Çobançeşme ve İhlas Yuva istasyonlarının şantiye alanlarının geniş bir alanı işgal etmesi bölgedeki esnafın da işlerini sekteye uğrattı.

Ataköy-Bahariye metro çalışması

Özellikle Yenibosna'daki sanayi sitesine giriş ve çıkışlar kilitlendi. Bölgedeki Kuyumcukent, Eskici Bazar gibi büyük iş merkezlerinin trafik akışında ciddi aksamalar meydana geldi.

Bahariye - Ataköy istasyonları arasının 2024 yılında kullanıma açılması hedefleniyor.

Ataköy-Bahariye metro çalışması

TATİL ZAMANININ GELMESİ HALKI DA KORKUTUYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da yaşanan felaketlerde tatilde olması da unutulmayanlar arasında.

Milyonlarca İstanbullu, yazın gelmesiyle birlikte başlayan tatil sezonundan dolayı İmamoğlu'nun yine mega kenti unutacağını düşünüyor.

ekrem imamoğlu tatil
Ekrem İmamoğlu'nun tepki çeken tatil pozları
Gazeteci İbrahim Varlı'dan Halk TV'de halka sokak isyanı çağrısı:! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadesi alınacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yetmez daha da artırman lazım Toplu taşımada bayram tarifesi