İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz

Gözler 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere çevrilirken, İYİ Parti ile CHP arasındaki savaş devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir televizyon programında Millet İttifakı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz
  • 31 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimlere kısa bir süre kala gözler genel seçimler sonrasında dağılan Millet İttifakı'nda.  İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmayacağını ilan etti. Akşener, partisindeki istifaları kurumsal bir operasyona maruz kalmalarına bağlarken CHP'li Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı adres göstererek savaş ilan etmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz - Resim : 1

  • CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon programında gelen "Meral Akşener birden bire size ciddi suçlamalar yükledi. Sizin aranız neden açıldı?" sorusuna yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz - Resim : 2

ABLA KARDEŞ ÇÖZERİZ

  • Akşener'in sözleri üzerine İmamoğlu, "Hiçbir şekilde ben üstüme alınmadım bu sözlerle ilgili. Seni hedef alıyor diyorlar. Üzüldüm, üzülüyorum. Sözler söylenebilir. Meselenin daha da geçmişi vardır. Üzerime hiç alındığım tarafı yok. Ama gün gelir abla-kardeş karşılıklı konuşulur halledilir. Sert söylemler, ifadeler, rota değişimi bir parti için doğaldır. Bunun muhattabı biz değiliz. Bu meselenin 3 aşaması var. Genel İrade Kurulu karar alıyor. Biz kendi adayımızı çıkaracağız. Ümit bitmiş midir? Siyasette ümit bitmez. İyi Parti'nin Grup Başkan Vekili, Ekrem İmamoğlu'na gelip diyor ki "başka yol bulamaz mıyız?" diye. Ben olabilir dedim ama kabul görür mü dedim. Bu çalışma yapıldı bana iletildi. Salı günü biz Özgür Özel ile buluştuk. İYİ Parti Grup Başkan Vekili görevden alındı diye bize haber geldi. Sayın Meral Akşener ile abla-kardeş olarak yönettiğimiz bir süreç var. 2024 Mart ayında bitiyor. Biz oraya kadar müttefikiz. Benim Meral Hanımla en son samimi bir sohbetim oldu. Yarım saate yakın telefonda konuştuk. 'Ben her zaman buradayım' dedim. Bazı sözler beni incitti ama abla-kardeş olarak çözeriz bunu." ifadelerini kullandı.

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz - Resim : 3

"BİZ GİTMEYECEĞİZ, 'BEN' DİYENİN DEVRİ BİTTİ"

  • Ben İstanbul İttifakı, İstanbul'daki yanlışlara dur diyecek. Bizim diyorum. Ben biz kelimesiyle büyüdüm. Bizim ailede 'benim' yoktu. Biz böyle büyüdük. Ben İstanbul'da Mustafa Kemal'i temsil ediyorum. Biz gitmeyeceğiz. 'ben' diyenin devri bitti. İttifak adını vatandaş değiştirdi onu bilemem.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz - Resim : 4

NE OLMUŞTU?

  • İYİ Parti lideri Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu kastederek kendilerine savaş açıldığını açık açık ifade etti.
  • Akşener, son dönemdeki istifaların partisine yönelik kurumsal bir operasyonun göstergesi olduğunu belirterek, "Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Bunu 1997'de Doğru Yol Partisi'nde yaşadık. Dolayısıyla ben bu konuda idmanlıyım, şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım buyursunlar" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz - Resim : 5

KURUMSAL BİR OPERASYON

  • Akşener, "Ama bu arkadaşlarımızın başındaki arkadaşımızın enteresan bir yanı oldu. O da şu, dün akşam bir televizyon programında 'Benim bilgim dahilinde hem Ankara'da hem İstanbul'da pazarlıklar yapılmış, arka kapı diplomasisi yapılmış'... Benim bilgim yok, teşkilat başkanı beyefendinin bilgisi yok, yerel yönetimler başkanının bilgisi yok, neye göre yapılmış? Bir başka soru daha var. Ben böyle komplo işlerine pek inanmam da ilk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı dün. En ilginci bu." Akşener "diplomasi"yi yapan arkadaşının yaptığı diplomasiden de haberdar olmadığını vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz - Resim : 6

ANKARA'YI PAYLAŞMIŞLAR

  • Akşener şöyle devam etti: "Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkanın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına. Mesela Ankara'yı paylaşmışlar, İstanbul'u bilmiyorum. İsimlerine kadar, mesela Polatlı'ya eski Ankara İl Başkanımız Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama bunlar CHP'den aday olacakmış. Daha ilginci Gölbaşı'na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997'de Doğru Yol Partisi'nde yaşadık. Dolayısıyla ben bu konuda idmanlıyım, şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım buyursunlar." 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz - Resim : 7

İKİSİ DE KORKTU

  • "Saraçhane'ye ikinci kere gittim. Bugün sövenler o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ne yaptım, boynumu eğdim, kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. İkisi de korktu, kabul etmedi. Dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine ahlaki olarak karışmadık. 30 yıllık siyasi hayatımda hiç bunu yapmadım. Kongre yaptılar, üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın. Çünkü biz onların müstemlekesi olmuşuz kafalarında, öyle bir dünya yok."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Meral Akşener açıklaması: Abla kardeş çözeriz - Resim : 8

İMAMOĞLU: BAZI DOSTLARIMIZ HADDİNİ AŞIYOR

  • Akşener'e CHP cephesinde cevap İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, yaptığı açıklamada "Şimdi de yeni bir oyunla karşı karşıyayız. Omuz omuza mücadele ettiğimiz, aynı masayı paylaştığımız, birlikte iş ürettiğimiz, beraber düşündüğümüz, beraber konuştuğumuz, aynı kaseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunu üzülerek takip ediyorum. Sayıları az da olsa, bir kısım dostlar -çok az sayısı- oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler de kurabiliyorlar" dedi.
MHP'nin tek aday çıkaracağı bir il belli oldu Askeriyede yeni dönem Hakan Fidan'dan Yaşar Güler'e taziye ziyareti 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı