İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye 'Öcalan' yanıtı

Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerine yönelik konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Memleketin kaderini etkileyecek hiçbir mevzunun bir kişinin iki dudağının arasında olmaz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye 'Öcalan' yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a TBMM'de konuşması için çağrıda bulunmasının yankıları devam ediyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da Bahçeli'ye yanıt geldi.

Bahçeli'ye üstü kapalı yanıt veren İmamoğlu "Bu memleketin kaderini etkileyecek hiçbir mevzusu asla ve asla bir kişinin iki dudağı arasında durmaz. Büyük meseleler; müzakereyle, ortak akılla, milli bir bakışla derlenip, toparlanır. Bu bağlamda yürünecek her yol, söylenecek her doğru söz, ortaya konacak her tutum ve tavır bizde saygı görür." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Bu memleketin hiçbir konusu, hele hele kaderini etkileyecek hiçbir mevzusu asla ve asla bir kişinin iki dudağı arasında durmaz. Bu memleketin büyük meseleleri veya bu memlekete ait her konu, samimiyetle, içtenlikle, her insanını koruyan bir anlayışla, müzakereyle, ortak akılla, milli bir bakışla, her insanını o milli çatının altında toplayacak bir duruşla derleyip toparlamayı gerektirir.

"İŞ BİRLİĞİ OLMAZSA MİLLETİN BAŞINA BAŞKA BELALAR AÇARSINIZ"

Bu bağlamda yürünecek her yol, söylenecek her doğru söz, ortaya konacak her tutum ve tavır bizde saygı görür. Ama bu tür, kamusal işler, toplumun, milletin geleceğini ilgilendiren önemli hususlarda, iş birliğini, birlikte hareket etmeyi ortaya koymadığınız takdirde, o zaman bu milletin başına başka belalar açarsınız. Allah bu milleti belalardan korusun.

"ALLAH BU MİLLETİ 'BEN BİLİRİMCİLİKTEN' KORUSUN"

Ve bu milleti "Ben bilirimcilikten" korusun. Bu milleti ortak akılla, birlikte düşünmesine, beklentisine, "Benim insanım benden ne istiyor", "Onu nasıl sağlamalıyım", "Niye mahcup duruyor köşesinde", "Niye boynu bükük, niye suratı asık", "Bir toplum niye kendini geride hissediyor", bütün bunları düşünerek, Türkiye'nin, bu güzel canım cumhuriyetin, 86 milyon insanın, mutlu ve huzurlu olduğu, "Ben bu toprakların eşit hissedarıym kardeşim", "Benim başım dik", "Benim çocuğum çalışırsa liyakatiyle işe girer", "Benim evladım çalışırsa en tepeye çıkar" duygusunu her anne babaya verdiğimiz bir memleket var ederiz. Bizim yolumuz bu yolculuktur, kimse vazgeçiremeyecek."

Boşanma davaları ile ilgili yeni karar! Kilisli depremzede: Evladımız bıraksa Cumhurbaşkanımız bizi bırakmıyor Dilan Polat'tan bir acayip savunma İstanbul'da 13 saatlik su kesintisi!